;

Accommodatie

Waar te vinden tussen al dat groen?

Borsbeeksesteenweg 45 Boechout.

Oxaco tennis heeft 5 gravelterreinen, met sproei-installatie en verlichting.
Op 30 september 2020 zijn de werken gestart om 3 van deze terreinen om te vormen naar 'all weather' courts (zie foto's hiernaast).

Waarom all weather courts?

  • Deze terreinen zijn veel minder weer afhankelijk. Je kan direct na een regenbui tennissen. Hierdoor kan je meer spelen. Ook omdat je ook buiten het klassieke seizoen kan tennissen. Je kan immers het gans jaar door tennissen. Enkel bij regen en vorst kan je niet tennissen.
  • Onderhoud en terreinen keren na het tennissen blijft nodig. Besproeiing niet. Lijnen kunnen ook niet los komen (zijn een onderdeel van het aangelegd terrein).
  • De terreinen zijn niet alleen mooier maar ook beter naar blessurepreventie, dit door een betere veerkracht.  
  • Tennis zal je met evenveel plezier blijven doen. Het zal iets anders aanvoelen, maar het verschil met gravel is beperkt. Het oppervlakte heeft de eigenschappen van gravel.

Voor de stages en kampen (en soms ook voor de lessen), kan de club beschikken over de sporthal Capenberg, zodat bij regen of zeer warm weer de activiteit toch kan doorgaan.

De terreinen zijn gelegen op het domein Capenberg (9,5 ha).
Ze zijn rustig gelegen, achter het rust- en verzorgingstehuis Huize Stracke, wat verscholen achter het groen.

Capenberg meer dan tennis!

Naast tennis, kan je op Capenberg ook andere sporten beoefenen:

     - volley (Oxaco BVC),

     - voetbal (Oxaco-Boechout FC),

     - basket (Oxaco BBC),

     - boogschieten (Robin Hood Boechout). 

En, uiteraard hebben we ook Oxaco bewegingsschool, waarbij Oxaco tennis, samen met Oxaco volley en Oxaco voetbal aan 3 - tot 7 jarige kinderen een gevarieerd bewegingsprogramma aanbiedt.

Capenberg bevat een bar, veranda (met wifi), buitenterras, speeltuin, ruime parking (te bereiken door links van de serviceflats naar achter te rijden), veel groen met o.m. loop- en wandelpad.

Op zondag is er een zondagsrestaurant.

Wat je nog wil weten

Oxaco tennis legt de nadruk op het familiale en biedt naast tennis ook sport- en funkampen aan voor jongeren. Daarnaast neemt zij ook deel aan Oxaco bewegingsschool.

De club is een VZW en streeft bijgevolg ook geen winst na. Zij wordt gerund door vrijwilligers.
De prijzen zijn zeer democratische prijzen gehanteerd (clubabonnement, kampen, lessen, …).


Waarden: familieclub, democratisch, ontspannen sfeer, duidelijke en open communicatie.

Oxaco is de afkorting van Oud leerlingen XAverius COllege. Oxaco tennis, is net als de andere Oxaco-sportclubs opgericht door oud leerlingen van het Xaverius college (Borgerhout). De oprichting gebeurde in 1971.

De raad van bestuur bestaat uit Didier Vanderghote (voorzitter), Godfried Frère (ondervoorzitter), Rik Oyen, William Baeyaert en Thomas Van Blerk.

Webmaster: Diedrik Kuypers.

Financieel toezicht: Koen Huygebaert.

De meeste informatie vind je op de website.
Bij de start van het seizoen organiseert de club diverse infomomenten (= ogenblikken dat er iemand op de club aanwezig is). Meer info kijk HIER.