Competities algemeen

Iedereen die een zomerabonnement heeft bij OXACO TENNIS kan deelnemen aan de Sporta  en/of Tennis Vlaanderen (TV)- competities.
Aansluiting TV gebeurt automatisch voor elk lid. Aansluiting SPORTA doet de club o.b.v. de inschrijving die je doet voor een SPORTA-competitie.
De aansluitingskost TV en SPORTA zit in het lidgeld. Je moet hiervoor bijgevolg niets extra te betalen!

Daarnaast doet Oxaco tennis ook mee aan ontmoetingen met andere clubs. Zo heeft Oxaco tennis in 2018 met 4 ploegen deelgenomen aan ontmoetingen Zuiderkempen. In 2019 wordt dit herhaald. Dit jaar neemt de club ook deel aan 'beker groot Lier', een competitie tussen 6 clubs uit Lier en omgeving. Ook aan deze ontmoetingen kan elk lid van Oxaco tennis deelnemen zonder meerprijs.

Lees meer over de competities Tennis Vlaanderen (TV), SPORTA, Zuiderkempen, Beker Groot Lier

En uiteraard organiseert de club ook haar eigen competities. Ook om hieraan deel te nemen moet je niets extra te betalen. Meer info (wat, wanneer, hoe, ...) volgt nog ...

Afspraken Interclub

Reserveren van terreinen:
De data interclubwedstrijden en ontmoetingen met andere clubs worden in overleg met het clubbestuur bepaald.
Het bestuur reserveert 2 (soms 3) terreinen per ontmoeting. Indien de andere terreinen vrij zijn, mogen deze worden gebruikt, waarbij er minstens 1 terrein vrij moet blijven voor zomerabonnees die komen tennissen.

Hangen kaartjes:
Hang op het reservatiebord, de kaartjes “wedstrijd” (en verwijder deze achteraf). Dit maakt het voor iedereen duidelijk dat en welke terreinen zijn gereserveerd.

Maaltijden:
Het is gebruikelijk dat de spelers na de wedstrijd op de club blijven eten. Oxaco tennis zorgt hiervoor. Voor de Zuiderkempenontmoetingen betaalt de club de maaltijden (thuis- en gastploeg). Supporters kunnen eten, maar betalen zelf. De kapitein geeft ook deze bestelling door bij het begin van de ontmoeting.

Tennisballen:
Het Oxaco-bestuur zorgt voor tennisballen voor de thuiswedstrijden. Deze ballen blijven eigendom van Oxaco-tennis. Zij worden na de wedstrijd terug bezorgd aan de club.

Respecteer het reglement:
Respecteer het reglement van de competitie waaraan je deelneemt en geef tijdig de uitslagen door. Eventuele boetes worden verhaald op de ploeg (via de kapitein).

 

Richtlijnen Sporta Poules

Reserveren van terreinen:
Op basis van kalender door SPORTA aangeleverd, worden de terreinen gereserveerd door het bestuur. Het betreft terrein 3, 4 of 5. Er worden 2 uren gereserveerd voor één wedstrijd.
Indien het uur of datum van de thuismatch wijzigt, gelieve bij voorzitter@oxaco-tennis.be te informeren of er dan een terrein beschibkaar is. In de meeste gevallen zal dit kunnen. Het kan alvast NIET op de data wanneer we onze avondstages volwassenen hebben (16 tem 18 juli en 23 tem 25 juli, telkens van 19.30 tot 21.30u).
Indien de wijziging in laatste instantie plaats vindt, dan mag je zelf op de reserveringsbladen een voorlopige reservering noteren, maar nog een mailtje naar voorzitter@oxaco-tennis.be om effectief te reserveren.  
            

Hangen kaartjes:
Gelieve vooraleer het terrein te betreden op het reserveringsbord je clubpas te hangen + pasje ‘wedstrijd’. Dit maakt het iedereen duidelijk. Nadien verwijderen.

Respecteer het SPORTA-reglement:
Respecteer het SPORTA-reglement, o.m. het tijdig spelen van wedstrijden, het doorgeven van wijzigingen van data en het tijdig doorgeven van wedstrijduitslagen. Eventuele boetes zullen op de deelnemer(s) worden verhaald.
TIP: Geef (als thuisploeg) wijzigingen data ook door aan SPORTA en registreer de wedstrijduitslag Online via de Sporta-website.