Clubafspraken (of 'het clubreglement')

Iedereen die een zomerabonnement neemt, lessen, kamp of een stage volgt, m.a.w. 'lid is van Oxaco tennis', dient deze afspraken te respecteren.        
                               
Tennisseizoen en openingsuren
De club beschikt over 5 tennisterreinen, met verlichting. De terreinen zijn open van 9 tot 23u, tenzij zij onbespeelbaar zijn bv. wegens onderhoud of slechte weersomstandigheden.
Het tennisseizoen loopt van april tot het einde van de herfstvakantie (begin november). De exacte startdatum wordt bij de start van het seizoen mee gedeeld.

Clubpas:
Iedereen met een zomerabonnement ontvangt een clubpas waarmee je zoveel kan tennissen als je wenst.
Het enige wat je moet doen is, wanneer je op de club komt, je clubpas te hangen op het reserveringsbord op een terrein dat vrij is.
Een terrein is benomen, zo er al een ander kaartje hangt of zo het terrein is gereserveerd. De reservaties (voor lessen, kampen, ...) zijn vermeld op de reserveringsbladen, die je terug vindt naast het reserveringsbord. Info hierover vind je ook hier.
Je tennist in principe 1 uur. Naar gelang wanneer je het terrein betreedt kan dit meer of minder dan 1 uur zijn. VOORBEELD: Je betreedt het terrein om 19.35u, dan ronden we af naar 20u (alles >0,30u wordt naar boven afgerond) en hang je de clubpassen (of uitnodigingen) van 20 tot 21u. Indien niemand na jou komt, kan je doorspelen. Betreed je het terrein om bv. 19.15u dan ronden we af naar 19u en hang je de clubpassen van 19 tot 20u. Indien niemand na jou komt, kan je doorspelen.
Niet respecteren van deze richtlijn kan leiden tot een boete van €20.

Lees onder de foto's verder:


reservatiebord                                     schakelaars verlichting tennisvelden  kleedkamers     ingang cafertaria (en toegang toiletten, infobord)

Uitnodigingen
Iedereen met een zomerabonnement mag niet-leden uitnodigen. Een genodigde mag maximaal 3 maal uitgenodigd worden per tennisseizoen.
Hiervoor koop je een uitnodigingskaart (aan de bar) vooraleer je het tennisveld betreedt, aan €4 per reservatie en per persoon.
De uitnodigingskaart hang je op het reserveringsbord. Indien mogelijk, mag je langer dan 1 uur spelen (zonder dat je €4 extra moet betalen). Na het spelen deponeer je de uitnodiging in de brievenbus van de club (terug te vinden naast het reservatiebord).
Niet respecten van deze richtlijn kan leiden tot een boete van €20.

Kinderen – 10 jaar met ouders:
Kinderen tot 10 j. met zomerabonnement kunnen gratis tennissen mét hun ouder(s), zonder dat ouder(s) lid moet(en) worden of een uitnodiging moet(en) kopen. Idem omgekeerd, nl. kinderen tot -10j kunnen gratis met hun ouder(s) tennissen, mits ouder(s) zomerabonnement heeft (hebben).
Hiervoor hangt het kind of de ouder zijn/haar clubpas + pasje “kind -10j/ouder” op het reserveringsbord. Het pasje “kind -10j/ouder” vind je onderaan het reserveringsbord en hang je na het spelen terug.

Ouders tennissen terwijl kinderen les volgen:
Dit kan uiteraard, en is zeer aangenaam, althans zo er een terrein beschikbaar is, wat meestal het geval, én je (als ouder) ook een zomerabonnement hebt.
Heb je geen abonnement en wil je toch eens tennissen? Dat kan in overleg met de tennisleraar. Je koopt dan één (of meerdere) uitnodiging(en) aan de toog (€4/persoon) en je kan van de tennisleraar één (of meerdere) racket(ten) en tennisballen lenen. Dit max. 3x per seizoen.

Lid kan terreinen afhuren:
Oxaco tennis verhuurt haar tennisterreinen sporadisch ook aan scholen of aan 'leden' (personen met een zomerabonnement). Wil je als lid een aantal vrienden, collega's, .... uitnodigen, dan mail je minimum 1 week vooraf naar algemeen@oxaco-tennis.be. Het bestuur beslist of dit kan. De prijs bedraagt €10/terrein/uur en dient vooraf betaald. Indien, bv. door slecht weer, het 'huren' niet doorgaat, wordt het betaald bedrag terug gestort. Het betrokken lid is verantwoordelijk voor correct gebruik terreinen o.m. correct schoeisel.

Kleedkamers, sanitair en cafetaria:
De kleedkamers en het sanitair (waar zich ook een drankautomaat bevindt) is open van 9 tot 23.30u. Uitzondering op zaterdag, zon- en feestdagen, dan zijn de kleedkamers en het sanitair open tot 20 u, in juli en augustus tot 18u. Je kan tot 22.45u nog wel gebruik maken van het sanitair Huize Stracke, te bereiken langs de middendeur van de gebouwen of langs de voorkant van het gebouw. Is de kleedkamer nog op slot? Vraag de sleutel aan de toog.
Het cafetaria is open:
o    tijdens de week van 10 tot 23.30u.
o    op zaterdag, zon- en feestdagen: tot 20 u, in juli en augustus tot 18u.

Orde:
Elk lid zorgt mee voor de orde en netheid, zowel op en rond de tennisterreinen als in de kleedkamers en het cafetaria. Maak sportschoenen proper alvorens de cafetaria te betreden.
Na het tennissen, veeg je het terrein, ook de lijnen zo deze niet goed meer zichtbaar zijn. Eventuele tekortkomingen meld je aan het bestuur bv. via algemeen@oxaco-tennis.be.
Indien je stoelen, tafels, parasols verplaatst. Nadien terug op zijn plaats zetten.

Kledij: tennisschoenen en tenniskledij zijn verplicht (geen schoeisel met diepe inkervingen).
    
Verlichting
De schakelaars van de verlichting tennis bevinden zich in de kleedkamer DAMES. Elk clublid mag/kan deze zelf bedienen. De uitleg over bedienen hangt in de kleedkamer naast het schakelbord (binnenkomen, dadelijk rechts).
Als er na 21 u geen spelers meer zijn, schakel je, na het tennissen, de verlichting uit.

Sproeien
De sproei-installatie bevindt zich in de opslagruimte van Oxaco-voetbal (rechts naast kleedkamers). Ze wordt bediend door: bestuursleden, lesgevers, kapitein interclub of personeel van Capenberg.

 
EHBO, defibrilator en ijs:
In het kastje tennis achter de toog bevindt zich een EHBO-kist. Vraag ernaar aan de persoon met toogdienst. Capenberg beschikt ook over een defibrillator. Deze hangt boven het kastje tennis (achter de toog). De gebruiksaanwijzing hangt erbij.
Ijs voor bv. verzorging kneuzingen vraag je aan de persoon met toogdienst.

Verzekering:
Het bestuur van Oxaco-tennis, noch Capenberg is verantwoordelijk voor diefstal, beschadigingen en ongevallen.
Alle leden, lesnemers, deelnemers kampen zijn verzekerd tegen ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid op de terreinen en omgeving van Oxaco tennis via Tennis Vlaanderen (TV). Ongevallen of aansprakelijkheden op andere tennisclubs zijn verzekerd in het kader van een officiële competitie of ontmoeting. Genodigden zijn niet verzekerd. Bij een ongeval vul je bijgevoegd document in en bezorg je dit aan algemeen@oxaco-tennis.be.

Sporta, Tennis Vlaanderen (TV) en Zuiderkempen:  
Leden die deelnemen aan Tennis Vlaanderen (TV), Sporta- competitie of Zuiderkempen, dienen de reglementen van deze competities te respecteren. Meer info: zie afspraken Sportapoules en interclub.

Persoonlijke gegevens, foto’s, ledenlijst:
De tenniswebsite en Facebook Oxaco tennis toont foto’s van onze club en activiteiten. Deze foto’s kunnen ook worden gebruikt voor andere publicaties van de club. Indien men wenst dat bepaalde gegevens of foto’s niet worden getoond, gelieve dit te melden aan algemeen@oxaco-tennis.be.
In het kader van het verkrijgen van subsidies is het mogelijk dat je naam en geboortedatum doorgegeven worden aan sportfederatie e/o de gemeente. Deze gegevens worden conform de toepasselijke wet-en regelgeving verzameld en verwerkt.
Op de website van Tennis Vlaanderen vind je een overzicht van de clubleden met vermelding van klassement en geboortedatum. Oxaco tennis bezorgt aan haar zomerabonnees bij de start van het seizoen via mail (nieuwsbrief) een overzicht van de zomerabonnees met vermelding mailadres, telefoonnummer, gsm-nummer. Zomerabonnees die later aansluiten kunnen deze vragen via algemeen@oxaco-tennis.be.

Aanvulling:
Alle gevallen, niet voorzien in dit reglement, vallen onder de bevoegdheid van het bestuur.