;

Tennisabonnement

Neem een tennisabonnement van Oxaco Tennis, de familieclub bij uitstek,
en geniet van deze voordelen:

 

 • Je tennist zoveel je wilt (met leden of gastspelers).
 • Oxaco tennis beschikt over 2 gravel terreinen en 3 all weather courts. Op deze laatste kan je een gans jaar door tennissen. 
 • Je bent aangesloten bij de tennisfederatie Tennis Vlaanderen (TV) waardoor je kan deelnemen aan alle competities van TV en ben je verzekerd via de collectieve ongevallenverzekering. Daarnaast geniet je van diverse kortingen.
 • Je bent automatisch ook lid van onze club en kan deelnemen aan activiteiten die de club inricht of ontmoetingen waaraan de club deelneemt, o.m. NOORDERKEMPEN en ZUIDERKEMPEN- competities. Je betaalt hiervoor NIETS extra.
gezelligheid troef, zowel op als naast het veld

gezelligheid troef, zowel op als naast het veld

Tennisabonnement 2024

+25 jaar €110
+25 jaar, extra gezinslid (zelfde adres) €100
23 - 25 jaar €80
18 - 22 jaar €70
14 - 17 jaar €50
- 14 jaar €35

De leeftijd geldt op 1 januari 2024.

Ziekenfondsen betalen een gedeelte van het lidgeld sportclub terug, soms tot €30/persoon/jaar. Attest wordt automatisch bezorgd bij regeling lidmaatschap. Zie ook 'meer praktische info tennisabonnementen'.

KORTINGEN e/o CASH BACK:

 • Zo je inschrijft voor groepslessen geniet je een korting:
  • tem 25 jaar: korting 50% op je abonnement;
  • + 25 j.: de eerste 2 jaar dat je les volgt 50% korting, daarna 25%.
 • Personen die (via een andere club) voor het lopend jaar al een aansluiting bij Tennis Vlaanderen hebben, krijgen een cash back van €20 (+25 j.), €15 (18 tem 25 j.) of €10 (-18 jaar). Stuur hiervoor een mail naar secretariaat@oxaco-tennis.be en geef het rekeningnummer op waarop de cashback mag gebeuren. Korting niet cumuleerbaar met korting les nemer.
 • Leden krijgen €10 cash back op deelnameprijs tenniskamp en €20 korting op avondstages jeugd en volwassenen.

Aanvraag tennisabonnement

Het abonnement loopt vanaf inschrijving tem 31/03/2025.

Je kan je abonnement ook aanvragen via de app Tennis Vlaanderen, de app waarmee je een terrein reserveert. Dit door onderaan voor 'abonnement' te kiezen.

Wil je kennismaken met de club e/o de terreinen eens testen? Mail of telefoneer 0494 83 48 42 algemeen@oxaco-tennis.be

Reservatie terrein

Reservatie van terrein doe je via de website of de app van Tennis Vlaanderen. Meer info over waarop je moet letten en hoe dit werkt vind je in het clubreglement en bij 'meer praktische info over onze tennisabonnementen'.

Meer praktische info over onze tennisabonnementen

Een tegenstander vinden via WhatsApp

Sinds kort bestaat er een nieuwe WhatsApp-groep voor onze clubleden. Iedereen die zich geroepen voelt kan lid worden, ideaal om meer mensen van de club te leren kennen en meer te kunnen spelen. Scan de QR-code om tot de groep aan te sluiten.

Lees je dit op je smartphone, gebruik dan deze link.

Wat je nog wil weten

Iedereen die lid is van de club (= een tennisabonnement heeft) kan tennissen.
Het lidmaatschap 2024 loopt tem 31/03/2025.

Daarnaast kan je ook iemand uitnodigen.
Ieder lid kan één of meerdere personen uitnodigen = gastspeler(s). Je kan per beurt max. 3 personen uitnodigen. Zo je meer dan 3 personen uitnodigt, huur je een terrein. Zie verder onder ‘huren terrein’.
Een persoon kan max. 3x per seizoen (van 01/03 tem 28/02) worden uitgenodigd.

Hiervoor betaal je €6/uitnodiging/persoon. De betaling gebeurt online bij reservatie. Zo uiteindelijk (bv. door regen) de uitnodiging niet doorgaat, wordt bedrag terug betaald (mits annulering van reservatie).

Zo je iemand uitnodigt, ben je als lid verantwoordelijk o.m. voor de toepassing van het clubreglement. Graag speciale aandacht voor het dragen van correct schoeisel door de gastspeler (geen diepe inkervingen).

Meer info over uitnodigen gastspeler vind je in het clubreglement (zie hoger).

Verhuur terreinen aan leden ...:

Oxaco tennis verhuurt haar tennisterreinen sporadisch aan scholen, aan leden (die bv. een groep vrienden of collega’s willen uitnodigen).
Wil je van deze mogelijkheid gebruik maken? Mail dan minimum 1 week vooraf naar algemeen@oxaco-tennis.be. Er wordt dan bekeken of dit kan. Je betaalt €15/terrein/uur, €20/terrein/1,5 uur door overschrijving op BE68 7370 7441 7534 OXACO Tennis met in de mededeling ‘clubuitnodiging, datum en jouw naam.’

Losse verhuur:

Losse verhuur gebeurt niet.
Wil je de terreinen toch proberen (= proef)? Mail of telefoneer dan naar 0494 83 48 42 algemeen@oxaco-tennis.be
Je betaalt dan €15/u of €20 voor 'proef' 1,5uur. Zo je lid wordt, wordt deze €15/€20 terugbetaald (cash back).
Uiteraard dien je dan ook het clubreglement (zie hierboven) te respecteren, o.m. correct schoeisel dragen, correct terrein keren na het tennissen, ...;

Je vraagt je tennisabonnement (lidmaatschap) aan via de website van de club via de knop 'aanvragen tennisabonnement' hierboven vermeld.
Zo kom je op de website van Tennis Vlaanderen bij 'inschrijven tennisabonnement Oxaco tennis';

 • Indien je nog nooit lid was van Tennis Vlaanderen, volg je de stappen als nieuw lid.
 • Indien je wel al een TV nummer hebt, log je in (rechts bovenaan) en volg je de verdere stappen. Je kan zowel met je TV-nummer inloggen, als met je e-mailadres. Zo je meerder personen van een gezin inschrijft, voeg je het 2e enz. lid van het gezin toe aan je abonnement.

Het aanvraagproces omvat ineens ook de vraag om betaling te regelen = een online betaling met Bancontactkaart of -app (QR code). Eens je de aanvraag volledig hebt doorlopen, ben je lid en kan je reserveren (en tennissen). Je ontvangt hiervan een bevestiging, samen met het attest voor tussenkomst ziekenfonds sportclub.

Je kan je abonnement ook aanvragen via de app Tennis Vlaanderen, de app waarmee je een terrein reserveert. Dit door onderaan voor 'abonnement' te kiezen.

Zo je ook groepslessen volgt, geniet je korting op je abonnement. Kies dan tarief 'met lessen'. Indien je voor dit seizoen al een abonnement hebt en je schrijft achteraf in voor groepslessen, dan wordt de korting terug gestort.

Indien de online betaling niet lukt, doe overschrijving naar BE68 7370 7441 7534 Oxaco tennis met in de mededeling naam en voornaam en vermelding 'lidgeld'.

Personen die (via een andere club) voor het lopend jaar al een aansluiting bij Tennis Vlaanderen hebben, krijgen een cash back. Stuur hiervoor een mail naar secretariaat@oxaco-tennis.be en geef het rekeningnummer op waarop de cashback mag gebeuren.

De club beschikt over:

 • 2 gravelterreinen (terreinen 4 en 5): zijn open van begin april tot medio november (exacte data kan verschillen afhankelijk van de weersomstandigheden) - wegens onderhoud of slechte weersomstandigheden kan soms niet worden gespeeld (zie ook clubreglement).

 • 3 'all weather' courts (terreinen 1 tem 3): zijn het ganse jaar open - - wegens onderhoud of slechte weersomstandigheden kan soms niet worden gespeeld (zie ook clubreglement). Het weer is een minder belangrijke factor bij de 'all weather courts'. Het water verdwijnt immers snel, waardoor na regen direct terug kan worden gespeeld.

De openingsuren zijn van 9 tot 23u. De club beschikt over verlichting terreinen.

Terreinen worden soms benut voor lessen, kampen of competitie, maar dit is beperkt en gespreid over verschillende momenten.

Bovendien kan je via de reservatietoepassing op voorhand zien wanneer er plaats is. Meer info zie clubreglement.
Is er geen plaats meer en er wordt enkel gespeeld? Vraag de andere spelers of zij niet willen dubbelen. Dit is ineens een manier om anderen te leren kennen!

Om een idee te geven naar beschikbaarheid om vrij te tennissen:
De drukste maand is mei. In 2022 werden er 563 uren terreinen gereserveerd, door leden en activiteiten (lessen zijn een vb. van activiteit).
Stel dat er 12 uren op een dag kan worden gespeeld, 30 dagen op een maand, 5 terreinen, dat zijn dit 1.800 uren.

Samengevat. Bij onze club heb je meer dan voldoende speelmogelijkheden.

Tutorials terreinreservatiesysteem

Ons terreinreservatiesysteem biedt vele mogelijkheden, zowel op https://www.tennisvlaanderen.be/reserveer-een-terrein als in de Tennis Vlaanderen App.

Op deze pagina vind je per topic een handige video en een praktische handleiding terug. Zorg ervoor dat je de juiste video bekijkt voor het type reservatie dat je wil maken. 

Heb je vragen? Mail naar info@tennisvlaanderen.be of tijdens de kantooruren (werkdagen 8.30-16.30u): 02/5480300 – buiten de kantooruren: 02/5480316.

Lees ook het clubreglement 

Eens je een aantal jaren tennist op de club, is het meestal geen probleem om een tennispartner te vinden. Maar wat als nieuw lid of indien je toch een nieuwe tennispartner zoekt?

Volg je tennisles, dan leer je snel anderen kennen. In overleg met de tennisleraars wordt er meestal een whats app groep lessen gemaakt.

De club organiseert diverse activiteiten, zowel voor starters als gevorderden. Eens je enige tenniservaring hebt, kan je - ook als nieuw lid - deelnemen aan competities.

Via de website van Tennis Vlaanderen kan je een partner binnen de club zoeken a.d.h.v. parameters. Daarnaast kan je ook via onze WhatsApp-groep een tegenstander zoeken.

Tennisschoenen (geen schoeisel met diepe inkervingen -zie DEZE foto) en tenniskledij zijn verplicht bij het betreden van de tennisterreinen.

All weather terreinen: terreinen 1 tem 3
Betreedt deze enkel met propere schoenen (ontdaan van gras, modder, zand, gravel). Veeg daarom grondig je voeten vooraleer het terrein te betreden of (nog beter) wissel je tennisschoenen pas aan wanneer je het terrein betreedt (en niet in de wagen of in de kleedkamer).

Keer na het tennissen het terrein, met de sleepnetten of de (grote) keerborstels. Keer ook het deel buiten de terreinen en ook de strook tussen de terreinen. Zo voorkomen we mos- en grasgroei.
Keer de velden in cirkelvorm van buiten, startend buiten de buitenlijn, naar binnen; en eindigend aan de opslagplaats (in het midden).

Hang na het keren de sleepnetten in de sleepnethouder. Niet aan het touw ophangen of zeker niet op de gravel laten liggen.  

De 5 tennisterreinen beschikken over verlichting.

De schakelaars van de verlichting tennis bevinden zich in de kleedkamer DAMES (= nr. 7). Er hangt een gebruiksaanwijzing bij. Gelieve deze STRIKT te volgen.  Aandachtspunten zijn:

 • Diegene die de verlichting heeft opgezet, doet deze uit, tenzij er nog andere spelers zijn. In dat geval spreekt hij/zij met deze af wie de verlichting uit doet. Zeker niet vergeten. Zo niet blijft de verlichting een ganse nacht aan! Niettemin, zo je laat tennist, met verlichting, kijk steeds wanneer je stopt of je de laatste bent. Zo ja, doe de lichten uit!
 • Eens verlichting uitgedaan moet je 10’ wachten om de lampen terug aan te doen.

De gravelterreinen (terreinen 4 en 5) moeten bij droog weer regelmatig worden besproeid. De 'all weahter' courts (terreinen 1 tem 3) moeten niet worden besproeid.

In principe zorgt Capenberg hiervoor. Meestal gebeurt dit door de persoon die toezicht houdt op de cafetaria e/o de conciërge. Nu zorgen vrijwilligers hiervoor. Liggen de terreinen te droog. Het sproeien op zich is niet moeilijk. Indien het (te) droog is, mag je zelf besproeien (graag zelfs). Het is semiautomatische besproeiing waarbij je kiest om per terrein te besproeien of alle terreinen samen. De bediening bevindt zich in het sproeikot, naast kleedkamer 7 (deur staat open). HIER vind je de instructies.

De club beschikt over 2 kleedkamers (met douches), kleedkamer 7 voor dames en 8 voor heren.
Deze zijn open van 9 tot 23u.
Tijdens het 'winterseizoen' (16/10 tot 15/03) kunnen de kleedkamers niet worden gebruikt.

Het cafetaria is open:
o    tijdens de week van 11 tot 22.30u (indien er weinig of geen spelers zijn, kan de uitbater beslissen om de cafetaria vroeger te sluiten);
o    op zaterdag, zon- en feestdagen: van 10 tot 18u.

Via de tennisleraars kunnen volwassenen tennisrackets kopen of advies vragen rond tennisrackets en bespanning, meer info HIER.

De club beschikt over verschillende parkings. De parkings het dichtste bij de terreinen zijn achteraan het gebouwencomplex. Je bereikt deze parking ofwel via de rechtste inrit, deze aan de sporthal (rechts kant Borsbeek) en je rijdt je rechts naast de sporthal tot helemaal achteraan. Ofwel via de linkse inrit, deze aan de serviceflats (links kant Boechout) en je rijdt uiterst links naar achter, achter gebouwen serviceflats (aan voetbalveld).

Eens de betaling van je lidgeld door de club is verwerkt, krijg je een mail dat je clubabonnement is verwerkt met een link naar je attest mutualiteit. Soms werkt de link niet. Ga dan naar 'mijn dashboard' in de toepassing van Tennis Vlaanderen.

Je logt in en dan klik je rechts boven aan op je naam, en dan kan je daaronder op 'mijn dashboard' klikken.

Als je dan verder naar beneden scrolt vind je het attest:

 

 

Tennis Vlaanderen beschikt over een handige app.. Leden en niet-leden kunnen zich hierin aanmelden:

- leden via hun TV-login en wachtwoord

- niet leden moeten zich eerst registreren via 'ik ben nog geen lid'

Naargelang of je al dan niet actief lid bent, krijg je beperkte of uitgebreide toegang tot diverse functionaliteiten.

Na een eerste keer in te loggen, krijg je een korte rondleiding van de functionaliteiten van de app.

1. Nieuws en evenementen:

- Nieuws van de verschillende clubs waarbij de gebruiker is aangesloten.

- Tennis Vlaanderen nieuws.

Het nieuws kan gefilterd worden. Op deze manier kan je aangeven wat je wilt zien.

2. Competitie TV:

- Overzicht van je eigen prestaties en geplande wedstrijden.

- Info volgen van favoriete spelers en interclubploegen.

Je bepaalt zelf of je de uitslagen ook via push-bericht wilt ontvangen.

3. Terreinreservatie:

- Overzicht van komende reservaties en toevoegen aan jouw agenda.

- Terrein reserveren in je eigen club.

- Terrein reserveren in een andere club die losse verhuur toelaat.

4. Zoek een partner:

- Tennispartner zoeken a.d.h.v. parameters.

- Eigen profiel 'beschikbaar' stellen, zodat andere leden je kunnen terugvinden en contact kunnen leggen.

- Beschikbare contactgegevens gebruiken om de speler te contacteren of chatten via app.

Via de app kan je ook je persoonlijke gegevens bijwerken (profiel). Zo kan je bv. je foto opladen, zodat leden die de reservatietoepassing raadplegen kunnen zien wie er speelt (met foto). Zo leren we elkaar sneller kennen!

De volledige handleiding van deze app en demo vind je HIER.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via de website en de app is het mogelijk om het profiel van iemand anders (kind, leerling, partner, ...) te beheren. Op die manier kan je via je eigen login heel gemakkelijk switchen tussen de verschillende accounts. Dit is bijvoorbeeld ook zeer handig voor ouders die hetzelfde mailadres gebruiken voor zichzelf en hun kinderen. Via volgende filmpjes en handleidingen leggen we het graag even uit.

Handleiding profielbeheer via de app / website

Via jouw dashboard kan je:

- jouw contactgegevens wijzigen,

- jouw wachtwoord wijzigen,

- toegang aanvragen om een andere speler (bv. jouw kind) zijn/haar profiel te kunnen beheren - via deze tutorials leggen we het graag even uit! Stuur dit zeker door naar je leden als er vragen over zouden zijn:Tutorial voor website Tutorial voor app

- een foto van jezelf opladen (TIP; doe dit, zo wordt je foto zichtbaar bij reservaties en leren we elkaar sneller kennen!).

Ook via je Tennis Vlaanderen app kan je deze gegevens aanpassen.

Moet je om medische stoppen met tennissen (voor dit seizoen), dan wordt in principe een deel van het betaalde lidmaatschap terug gestort. Neem hiervoor contact met secretariaat@oxaco-tennis.be.

Ieder lid is verzekerd voor ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Meer info zie HIER. Bij een ongeval vul je bijgevoegd document in en bezorg je dit aan secretariaat@oxaco-tennis.be.
Achter de toog (in het kastje tennis) liggen een aantal blanco exemplaren. Het belangrijkste is dat bij ongeval de dokter een attest invult.

In kastje van de tennis is er ook een EHBO-kist. Ook in het materiaalkot van de tennisleraar is een EHBO-kist.

Capenberg beschikt ook over een defibrillator. Deze hangt boven het kastje tennis (achter de toog). De gebruiksaanwijzing hangt erbij.

Ijs voor bv. verzorging kneuzingen vraag je aan de persoon met toogdienst.

Wat is blessurepreventie?

1. Eenvoudige oefeningen om spieren en gewrichten los te maken, nl. warming- up en cooling-down.
    Meer info vind je HIER.

    Tips project Tennis Gezond: trailer blessurepreventie

2. Ergonomische houding
    - Draag een tenniszak met beide schouderriemen op de rug.
    - Om ballen te rapen: buig volledig door de benen.

Wil je maximaal gebruik maken van het uur dat je tennisterrein hebt gereserveerd?
Doe dan de opwarming en cooling-down voor en na het uur (vooraleer je het terrein betreedt en nadat je het terrein verlaat).

De meeste informatie vind je op de website.
Bij de start van het seizoen organiseert de club diverse infomomenten (= ogenblikken dat er iemand op de club aanwezig is). Meer info kijk HIER.

Tip! Zet Oxaco website op je smartphone!

Beoordelingen

Een potje tennis is keer op keer een plezierige uitdaging. Het houdt je gezond, maar vooral ook je wordt er blij van. Voor mij is dit de mooiste sport ter wereld.
Mijn dochter volgt dansles, mijn zoon gaat voetballen. Maar allebei volgen ze tennisles bij Oxaco tennis, doen samen elk jaar een tenniskamp en durven elkaar ook wel uit te dagen tijdens een tennismatch.
Wanneer ik op Capenberg kom, kom ik in een andere wereld. Zoveel groen en rust. Ik geniet.
Vorig jaar ben ik gestart met tennis. Ik nam deel aan een avondstage volwassene. Zeer laagdrempelig; enkele uurtjes tennis aan een lage prijs (incl. ballen en gebruik racket). Ik leerde snel mensen kennen en schreef me dan ook in voor lessen najaar. Kocht dan zelf via de club aan zeer voordelige prijs een racket en ik was vertrokken!
William, de tennisleraar, heeft me geholpen bij de juiste keuze van een tennisracket.
Ik ben ondertussen 80, maar kom nog wekelijks tennissen. Levenslang actief zijn en plezier maken is de sleutel voor een blijvende goede gezondheid!