;

Sport en Funkampen

Tijdens de krokus-, paas-, zomer- en herfstvakantie worden sport- en funkampen georganiseerd. 
Het kamp bevat sport en spel waarbij de nadruk wordt gelegd op beweging en sociaal functioneren.

Het programma verschilt naar gelang de leeftijd. De kampen zijn kleinschalig, waardoor iedere kind de nodige aandacht krijgt. Wordt begeleid door monitoren met ruime ervaring.

Een kamp duurt meestal één week (5 dagen). Men kan ook voor enkele dagen (min. 2) inschrijven.

Leeftijd: 4 tot 12 jaar.

Wanneer?

 • 24 tem 26/02/2020 (3 dagen) - inschrijvingen afgesloten
 • 06 tem 10/04/2020 (5 dagen) - AFGELAST (ingevolge Coronavirus)
 • 13 tem 17/07/2020 (5 dagen) - nog enkele plaatsen
 • 20 tem 24/07/2020 (5 dagen) - nog voldoende plaatsen
 • 27 tem 31/07/2020 (5 dagen) - nog voldoende plaatsen
 • 03 tem 07/08/2020 (5 dagen) - nog enkele plaatsen
 • 02 tem 04/11/2020 (3 dagen) - nog voldoende plaatsen

Telkens van 9 tot 16u, met gratis voor- en na-opvang vanaf 8u en tot 17u. Geen na-opvang op de laatste kampdag.

Minimum 2 dagen deelname.

Ontdek ook onze Tenniskampen

Prijs

 • 5 dagen: €125
 • 4 dagen: €105
 • 3 dagen: € 80
 • 2 dagen (= minimum/week): € 55

De prijs is ALL-in en omvat o.m.:
- drank (tijdens de dag en 's middags)
- tussendoortje (10u en 2 uurtje)
- Oxaco-tennis gadget
- voor- en na-opvang

Tot 12 jaar zijn de kampen fiscaal aftrekbaar.
Daarnaast voorzien de meeste ziekenfondsen ook een tussenkomst.

Inschrijven

Corona en de gevolgen voor onze club:

Ondertussen is het duidelijk dat zomerkampen kunnen doorgaan. Zo interesse, schrijf je NU in, want vol is vol.

Wat je nog wil weten

Het programma bestaat uit sport en spel waarbij de nadruk wordt gelegd op beweging en sociaal functioneren. INGEVOLGE DE CORONACRISIS WORDT HET PROGRAMMA AANGEPAST - MEER INFO VOLGT. (onderstaand programma wordt m.a.w. nog aangepast)
Enkele voorbeelden: rollen bollen, atletiek, boogschieten, balspelen, tennis, waterspelletjes, knutselen. Uiteraard is er een verschil naar gelang de leeftijd en hangt het programma ook af van het seizoen, het weer, ...
Meestal vinden de activiteiten plaats op het domein Capenberg, maar er wordt ook op uitstap gegaan, samen, bijvoorbeeld naar: speeltuin Lier, zwembad De Waterperels in Lier, minigolf in Lier, Speelmijntje in Boechout.
Concrete info, nl. wat je wanneer moet meebrengen, wordt je uiterlijk één week voor het kamp meegedeeld. Daarnaast overloopt de hoofdmonitor elke morgen het programma van de dag en 's avonds het programma van de volgende dag.

De indeling gebeurt vooral i.f.v. leeftijd. Vriendjes e/o broertje/zusjes die dit wensen, zetten we - in de mate van het mogelijke - samen.
Wanneer er op uitstap wordt gegaan, gebeurt dit door iedereen samen (zowel de kleintjes als de grotere). Ook wordt steeds samen gegeten.

Je kan ook voor enkele dagen inschrijven, minimum 2 dagen per kamp.
Omdat we soms ook op verplaatsing gaan, neem je steeds voor een ganse dag deel.

De inschrijving is eenvoudig. Je doet dit via de groene knop 'inschrijven' hierboven.
Na inschrijving, ontvang je een mail dat de inschrijving is gebeurd. Dit is nog geen garantie dat je zoon/dochter kan deelnemen (*).

Er wordt gevraagd dadelijk te betalen. 
Je betaalt op rekeningnummer BE28 0018 7682 5920 van OXACO Tennis met in de mededeling de naam van de deelnemer(s) en over welk soort kamp het gaat.

Moet het bedrag dan steeds volledig dadelijk worden betaald? Oxaco tennis heeft begrip dat het niet altijd mogelijk is de betaling dadelijk volledig te voldoen, zeker indien je meerdere kinderen voor meerdere kampen inschrijft. Daarom aanvaardt Oxaco tennis dat je een voorschot betaalt van minimum 20% van het verschuldigde bedrag. Vermeld dan in de mededeling ‘voorschot’ en betaal het saldo uiterlijk 3 weken voor de start van het kamp.

(*) De club volgt de inschrijvingen zeer regelmatig op waarbij zodra het kamp volzet is dit wordt vermeld op de website. We laten dan nog enkele inschrijvingen toe, die op een reservelijst komen.

We verzamelen aan de speeltuin, aan de achterzijde het hoofdgebouw; bij slecht weer (regen, koude), verzamelen we in de sporthal, via de achteringang, ook te bereiken via de achterzijde (kant speeltuin). Te bereiken langs links. Je kan tot achteraan aan het voetbalveld rijden.

Breng gepast kledij mee; sportkledij, sportschoenen; bescherming voor de regen, de wind, de zon (petje, zonnecrème). Soms wordt buiten gesport, soms binnen. Iedereen krijgt een drinkbus, die kunnen we bijvullen met (kraantjes)water. Wens je een ander drankje, dat kan, maar graag gezond.
Voor 's middags breng je boterhammetjes mee. Een centje om een drankje in de cafetaria te kopen, hoeft niet. Liefst GEEN centjes meegeven. Je hebt dit niet nodig. 's Middags zorgt de club voor gezonde drank en een versnapering (koek/ fruit) tussendoor. Geef zelf geen snoep of koekjes mee!
Doe het materiaal (en boterhammetjes, ...) in een rugzakje, dat is gemakkelijk voor wanneer we op uitstap gaan.

Sport- of tennismateriaal (bv. tennisracket en -ballen) moet je niet meebrengen. Daarvoor zorgt de club.

Iedere deelnemer is verzekerd voor ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Meer info zie HIER. Bij een ongeval vul je bijgevoegd document in en bezorg je dit aan secretariaat@oxaco-tennis.be.
Achter de toog (in het kastje tennis) liggen een aantal blanco exemplaren. Het belangrijkste is dat bij ongeval de dokter een attest invult.

In kastje van de tennis is er ook een EHBO-kist. Ook in het materiaalkot van de tennisleraar is een EHBO-kist.

Capenberg beschikt ook over een defibrillator. Deze hangt boven het kastje tennis (achter de toog). De gebruiksaanwijzing hangt erbij.

Ijs voor bv. verzorging kneuzingen vraag je aan de persoon met toogdienst.

Je moet hier niets voor doen. De club bezorgt jou tegen dat je de belastingaangifte moet indienen (april/mei volgend jaar), een fiscaal attest.

Hoeveel is dit belastingvoordeel?
Voor kinderen tot 12 jaar heb je recht op een belastingvermindering van max. 11,20 euro per dag/kind.

Vermeld dit (begrensd) bedrag in je belastingaangifte in het vak X, rubriek B, code 1384.

De belastingvermindering bedraagt 45% van die uitgaven. Daarnaast ook een besparing gemeentelijke opcentiemen op de personenbelasting. Gemiddeld bedraagt de gemeentebelasting 8%, of nog een extra besparing van 3,6% of totaal 48,6% belastingvermindering.

Concreet. Indien je bijvoorbeeld 2 kinderen van -12 jaar hebt die elk 2 kampen volgden van telkens 5 dagen, dan kan je 11,20 euro x 2 kinderen x 2 kampen x 5 dagen of totaal 224 euro in mindering brengen.
Je krijgt hierdoor een belastingvermindering van 48,6% of 108,86 euro belastingbesparing.

 

Je brengt op de eerste dag van het kamp het document van je ziekenfonds mee. Deze wordt meestal dadelijk door de hoofdmonitor ingevuld.

De meeste informatie vind je op de website.
Bij de start van het seizoen organiseert de club diverse infomomenten (= ogenblikken dat er iemand op de club aanwezig is). Meer info kijk HIER.

Tip! Zet Oxaco website op je smartphone!

10% korting bij deelname aan 3 sport- en funkampen (*)

(*) Neem je deel aan 3 (of meer) sport- en funkampen dan wordt 10% van het betaald bedrag teruggestort. De 3 deelnames gebeuren door hetzelfde kind, allen in hetzeflde jaar, en minimum 10 kampdagen in totaal.

 • Al onze monitoren genoten een pedagogische opleiding, hebben heel wat ervaring en zijn minstens 19 jaar oud. Voor de sport- en funkampen zijn de monitoren leerkrachten LO, met daarnaast (voor de allerkleinsten) één kleuterleidster.
 • Elk kamp heeft een kampverantwoordelijke, jouw aanspreekpunt op het kamp. Vóór aanvang van het kamp ontvang je zijn/haar naam en gsm.nr..
 • Elk kamp heeft een vaste structuur en alles heeft een vaste plaats. Kinderen vinden er snel hun weg en voelen er zich meteen thuis.
 • Bij regenweer wordt in de sporthal getennist/gesport.
 • Oxaco tennis behaalde in 2019 voor het 6e jaar op rij het Sport-i-label, een keurmerk van SPORTA voor een jeugdvriendelijke sportclub.

Beoordelingen

We werden goed geïnformeerd via mail, website, op het kamp zelf, wat we moesten meebrengen, wie we konden contacteren, ….
Mijn zoon was super enthousiast over alle activiteiten maar het zwemmen en de picknick met de fiets waren de uitschieters.
Ilias vond het knutselen zeer leuk, draagt nog af en toe zijn gemaakte ketting.
Zwemmen, tennis en behendigheid met fiets of step vonden onze kinderen de max!
Onze kinderen vinden de variëteit aan activiteiten erg leuk. De uitstap naar het zwembad werd ook erg enthousiast onthaald.
Step- en fietsparcour vonden onze kindjes heel fijn.
Een zeer professioneel team.
Er werd duidelijk aangegeven via het krijtbord wat er op de planning stond en wat er de volgende dag nodig was. Doe zo voort !!
Voor alle drie de monitoren een dikke duim!!!!
Heel tevreden over elke begeleider, professioneel , vriendelijk en zeer toegankelijk.
Positief dat deze monitoren al wat ouder zijn (en juf of meester zijn in het beroepsleven), zeker omdat onze kindjes nog relatief klein zijn.
Als u kind goedgezind thuiskomt is het toch super geweest !
Fijn dat ze al na 1 dag echt je kindje kennen en ze weten echt van aanpakken, enthousiaste kleuter hier thuis om nog een keertje terug te komen, heel erg bedankt!
Sarah vond het tof dat ze haar eigen fiets mocht meebrengen. Ze is veel aan het oefenen om te leren fietsen en doet niet liever.
Zwemmen in het zwembad De WaterPerels te Lier vonden de kinderen super. Ook goed dat er voor zwemactivteit extra monitor was voorzien.
De spelletjes (smokkelspel en zoektocht) waren een groot succes bij de kinderen!!
Wij komen volgend jaar terug!
De prijs was prima voor de activiteiten die erbij zaten.
Prima toelichting per mail met bereikbaarheid van de verantwoordelijken en melding van terugbetaling door ziekenfonds.
Op voorhand leek het duur maar achteraf rekening houdend met wat ze allemaal gedaan hebben of gekregen, was de prijs wel ok.