;

Sport en Funkampen

Tijdens de schoolvakanties worden sport- en funkampen georganiseerd. 
Het kamp bevat sport en spel waarbij de nadruk wordt gelegd op beweging en sociaal functioneren. Ook uitstappen staan gepland.

Het programma verschilt naar gelang de leeftijd. De kampen zijn kleinschalig, waardoor iedere kind de nodige aandacht krijgt. De monitoren hebben ruime ervaring.

Een kamp duurt meestal één week (5 dagen). Men kan ook voor enkele dagen (min. 3) inschrijven.

Leeftijd: 4 tem 12 jaar.

Wanneer

 • 15 tem 17/02/2021 (3 dagen) - VOLZET
 • 07 tem 09/04/2021 (3 dagen) - GEANNULEERD (corona).
 • 12 tem 16/07/2021 (5 dagen) - VOLZET.
 • 19 tem 23/07/2021 (5 dagen) - VOLZET
 • 26 tem 30/07/2021 (5 dagen) - VOLZET
 • 09 tem 13/08/2021 (5 dagen) - VOLZET
 • 02 tem 04/11/2021 (3 dagen) - VOLZET - GEEN inschrijvingen meer mogelijk !!!!
 • 27 tem 29/12/2021 (3 dagen) - per 23/10/21 nog 4 plaatsen

Telkens van 9 tot 16u, met gratis voor- en na opvang vanaf 8u en tot 17u. Geen na-opvang op de laatste kampdag.

Je kan ook voor enkele dagen inschrijven, minimum 3 dagen per kamp. (het minimum aantal van 3 dagen per kamp geldt ook voor kampen van 3 dagen).

Meer praktische info over onze Sport en funkampen

Ontdek ook onze Tenniskampen

Prijs

 • 5 dagen: € 125
 • 4 dagen: € 105
 • 3 dagen (= minimum / week): € 80

De prijs is ALL-in en omvat om:
- drankje (tijdens de middagpauze)
- tussendoortje (10u en 2 uurtje)
- Oxaco-tennisgadget
- voor- en na-opvang

De kampen zijn fiscaal aftrekbaar.
Daarnaast voorzien de ziekenfondsen ook een tussenkomst.

10% korting zo deelname aan 3 kampen (of meer)/kalenderjaar

Inschrijven

 

 

Wat je nog wil weten

Het programma bestaat uit sport en spel waarbij de nadruk wordt gelegd op beweging en sociaal functioneren.
Enkele voorbeelden: rollen bollen, atletiek, boogschieten, balspelen, tennis, waterspelletjes, knutselen. Uiteraard is er een verschil naar gelang de leeftijd en hangt het programma ook af van het seizoen, het weer, ...
Meestal vinden de activiteiten plaats op het domein Capenberg. Daarnaast worden er ook uitstappen gedaan, bijvoorbeeld naar: speeltuin Lier, zwembad De Waterperels in Lier, minigolf in Lier, binnenspeeltuin Speelmijntje in Boechout. Tijdens de uitstappen is extra begeleiding voorzien.

Elke morgen overloopt de hoofdmonitor het programma van de dag en van de dag erop zodat je weet of je dan iets extra moet meebrengen.

De indeling gebeurt vooral i.f.v. leeftijd. Vriendjes e/o broertje/zusjes die dit wensen, zetten we - in de mate van het mogelijke - samen.
Wanneer er op uitstap wordt gegaan, gebeurt dit door iedereen samen (zowel de kleintjes als de grotere). Ook wordt steeds samen gegeten.

Je kan ook voor enkele dagen inschrijven, minimum 3 dagen per kamp. (het minimum aantal van 3 dagen per kamp geldt ook voor kampen van 3 dagen).
Omdat we soms ook op verplaatsing gaan, neem je steeds voor een ganse dag deel.

De inschrijving is eenvoudig. Je doet dit via de groene knop 'inschrijven' hierboven.
Na inschrijving, ontvang je een mail dat de inschrijving is gebeurd. Dit is nog geen garantie dat je zoon/dochter kan deelnemen (*).

Er wordt gevraagd dadelijk te betalen. 
Je betaalt op rekeningnummer BE28 0018 7682 5920 van OXACO Tennis met in de mededeling de naam van de deelnemer(s) en over welk kamp het gaat (periode).

Soms kan het kampgeld oplopen, zeker indien je meerdere kinderen voor meerdere kampen inschrijft. Daarom mag je ook de betaling splitsen, nl. minimum 20% bij inschrijving. Vermeld dan in de mededeling ‘voorschot’ en regel het saldo uiterlijk 3 weken voor de start van het kamp.

(*) De club volgt de inschrijvingen zeer regelmatig op waarbij zodra het kamp volzet is dit wordt vermeld op de website. We laten dan nog enkele inschrijvingen toe, die op een reservelijst komen. Zo iemand inschrijving annuleert, wordt de reserve aangeschreven. Zo je inschrijft als reserve, moet je voorlopig nog niet betalen. We voorzien per kamp 3 reserveplaatsen

We verzamelen aan de kleedkampers tennisvelden. Te bereiken door rechts van de gebouwen (kant Borsbeek) naar achter te rijden. Achter tennisterreinen 4 en 5 kan je jouw wagen, fiets, .... parkeren (= oude basketbalterreinen).

Breng gepast kledij mee; sportkledij, sportschoenen (minimum 2 paar, voor binnen en buiten); bescherming voor de regen, de wind, de zon (petje, zonnecrème). Soms wordt buiten gesport, soms binnen. Reservekledij voor de jongere is geen overbodige luxe. Een ongelukje is snel gebeurd, maar zeker geen drama.

Breng zeker een drinkbus mee, die vullen we bij met (kraantjes)water. Wens je een ander drankje? Dat kan, maar graag gezond.
Voor 's middags breng je boterhammetjes mee.  's Middags zorgt de club voor gezonde drank en een versnapering (koek/ fruit) tussendoor. Geef zelf geen snoep of koekjes mee!

Sport- of tennismateriaal (bv. tennisracket en -ballen) moet je niet meebrengen. Daarvoor zorgt de club.

's Avonds parkeer je je wagen, fiets, ... op dezelfde plaats en haal je je kind op dezelfde plaats op. Zorg zowel 's morgens als bij het ophalen voor voldoende afstand en draag een mondmasker.

Op basis van de ministeriële besluiten in het kader van corona heeft Sport Vlaanderen een protocol opgesteld voor de organisatie van de sportkampen.
Oxaco tennis past deze toe.

Zo heeft de club:

 • een speciale onthaal- en afhaalwerkwijze uitgewerkt;
 • zorgt zij dat het materiaal regelmatig wordt gereinigd (en ontsmet);
 • wordt maximaal buiten gesport en bewogen;
 • wordt (zo het weer het toelaat) 's middags buiten gegeten (of in tent);
 • wordt gezorgd dat de kinderen voldoende drinken en gezond eten.

De club informeert de ouders zo ze mogelijke coronasymptonen bij je kind vaststelt.

Alle monitoren zijn leerkrachten (meestal LO) en hebben ervaring met omgaan met kinderen in coronatijden.

Aan de ouders vragen we volgende aandachtspunten:

 • Hou je kind thuis als hij/zij ziek is.

 • Vermeld specifieke/noodzakelijke info over de gezondheid van de deelnemer bv. diabetes, luchtwegenproblemen, kinderen met verminderde weerstand. Moet de deelnemer bv. tijdens de dag medicatie, puffer, … gebruiken, wanneer moet hij/zij dit innemen, ....
 • Ouders die zoon/dochter ophaalt/brengt, doe een mondmasker aan.

 • Wanneer je kind mogelijke coronasymptomen vertoont, zoals plotse koorts, pijn in de borst, hoesten, reuk- of smaakverlies of kortademigheid, dan komt hij/zij niet naar het kamp en contacteer je de huisarts. Idem zo de monitoren dit vaststellen. De bedoeling is dat het kind thuis zo snel mogelijk getest wordt op het coronavirus. In afwachting van het resultaat wijzigt er voorlopig niets voor het kamp. Is de coronatest negatief, dan gaat het kamp verder zoals gepland. Het zieke kind blijft thuis en ziekt uit. Is de coronatest positief, dan stopt het kamp onmiddellijk voor de héle kampbubbel waartoe het besmette kind behoort. Iedereen gaat dan naar huis. 

Iedere deelnemer is verzekerd voor ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid via Sportievak (uitzondering deelnemers die een tennisabonnement hebben - info verzekering zie 'tennisabonnement').

Meer info over de Sportievak verzekering vind je HIER.
Bij een ongeval vul je bijgevoegd document in en bezorg je dit aan secretariaat@oxaco-tennis.be.

Kleine kwetsuren worden verzorgd door de tennisleraar die over een EHBO-kist beschikt (en ijs voor verzorging kneuzingen).

Teken komen almaar vaker voor en niet alleen in de vrije natuur.

Van een tekenbeet kan je ziek worden. Maak er daarom een gewoonte van jezelf en anderen regelmatig te controleren na een dagje buiten. Hoe sneller de teek wordt verwijderd, hoe kleiner de kans op de ziekte van Lyme.

Een teek gevonden? Verwijder hem rustig en in één beweging. Liefst met een tekenverwijderaar.

Meer info www.tekenbeten.be.

 

Ben je toch in contact gekomen met de brandharen? Volg dan deze tips:

 • Strip de huid met plakband om de brandharen te verwijderen. Wrijven of krabben helpt niet.
 • Spoel of was de getroffen lichaamsdelen met water. Ook de ogen moeten goed gespoeld worden.
 • Was kledij zorgvuldig en op hoge temperatuur bij contact.

Meer info vind je HIER.

Je moet hier niets voor doen. De club bezorgt jou tegen dat je de belastingaangifte moet indienen (april/mei volgend jaar), een fiscaal attest.

Hoeveel is dit belastingvoordeel?
Voor het jaar 2021 mag je max. 13,70 euro per dag/kind in mindering brengen.  
Vermeld dit (begrensd) bedrag in je belastingaangifte in het vak X, rubriek B, code 1384.

De belastingvermindering bedraagt 45% van die uitgaven. Daarnaast ook een besparing gemeentelijke opcentiemen op de personenbelasting. Gemiddeld bedraagt de gemeentebelasting 8%, of nog een extra besparing van 3,6% of totaal 48,6% belastingvermindering.

Concreet. Indien je bijvoorbeeld 2 kinderen van -14 jaar hebt die elk 2 kampen volgden van telkens 5 dagen, dan kan je 13,70 euro x 2 kinderen x 2 kampen x 5 dagen of totaal 274 euro in mindering brengen.
Je krijgt hierdoor een belastingvermindering van 48,6% of 133,16 euro belastingbesparing.

Breng het formulier de eerste dag van het kamp mee of mail naar secretariaat@oxaco-tennis.be  met vermelding over welk kamp het gaat en de naam (namen) van de deelnemer(s).

Tot 10 dagen voor de start van het kamp kan je annuleren en wordt het betaald bedrag volledig terug betaald.

Indien je zoon/dochter om medische redenen in laatste instantie niet kan deelnemen, wordt het betaald bedrag terug betaald excl. €10.

De meeste informatie vind je op de website.
Bij de start van het seizoen organiseert de club diverse infomomenten (= ogenblikken dat er iemand op de club aanwezig is). Meer info kijk HIER.

Tip! Zet Oxaco website op je smartphone!

 • Al onze monitoren genoten een pedagogische opleiding, hebben heel wat ervaring en zijn minstens 19 jaar oud.
 • Elk kamp heeft een kampverantwoordelijke, jouw aanspreekpunt op het kamp. Vóór aanvang van het kamp ontvang je zijn/haar naam en gsm.nr..
 • Elk kamp heeft een vaste structuur en alles heeft een vaste plaats. Kinderen vinden er snel hun weg en voelen er zich meteen thuis.
 • Bij regenweer wordt in de sporthal getennist/gesport.
 • Oxaco tennis behaalde in 2020 voor het 7e jaar op rij het Sport-i-label, een keurmerk van SPORTA voor een jeugdvriendelijke sportclub.

Beoordelingen

We werden goed geïnformeerd via mail, website, op het kamp zelf, wat we moesten meebrengen, wie we konden contacteren, ….
Mijn zoon was super enthousiast over alle activiteiten maar het zwemmen en de picknick met de fiets waren de uitschieters.
Ilias vond het knutselen zeer leuk, draagt nog af en toe zijn gemaakte ketting.
Zwemmen, tennis en behendigheid met fiets of step vonden onze kinderen de max!
Onze kinderen vinden de variëteit aan activiteiten erg leuk. De uitstap naar het zwembad werd ook erg enthousiast onthaald.
Step- en fietsparcour vonden onze kindjes heel fijn.
Een zeer professioneel team.
Er werd duidelijk aangegeven via het krijtbord wat er op de planning stond en wat er de volgende dag nodig was. Doe zo voort !!
Voor alle vier de monitoren een dikke duim!!!!
Heel tevreden over elke begeleider, professioneel , vriendelijk en zeer toegankelijk.
Positief dat deze monitoren al wat ouder zijn (en juf of meester zijn in het beroepsleven), zeker omdat onze kindjes nog relatief klein zijn.
Als u kind goedgezind thuiskomt is het toch super geweest !
Fijn dat ze al na 1 dag echt je kindje kennen en ze weten echt van aanpakken, enthousiaste kleuter hier thuis om nog een keertje terug te komen, heel erg bedankt!
Sarah vond het tof dat ze haar eigen fiets mocht meebrengen. Ze is veel aan het oefenen om te leren fietsen en doet niet liever.
Zwemmen in het zwembad De WaterPerels te Lier vonden de kinderen super. Ook goed dat er voor zwemactivteit extra monitor was voorzien.
De spelletjes (smokkelspel en zoektocht) waren een groot succes bij de kinderen!!
Wij komen volgend jaar terug!
De prijs was prima voor de activiteiten die erbij zaten.
Prima toelichting per mail met bereikbaarheid van de verantwoordelijken en melding van terugbetaling door ziekenfonds.
Op voorhand leek het duur maar achteraf rekening houdend met wat ze allemaal gedaan hebben of gekregen, was de prijs wel ok.
Het lasershooten was super tof!
Variatie top !
Onze dochter vindt de afwisseling met knutselen heel leuk.
Afwisseling van sport en spel werd zeker geapprecieerd.
Ook toepassing van de Corona regels werd met veel verantwoordelijkheid toegepast.
Goede aanpassing aan weersomstandigheden en covid
Jullie kampen zijn altijd top!
De verschillende activiteiten vinden ze fantastisch. Veel afwisseling en een leuke kennismaking met verschillende sporten.
Vooral naar de minigolf en het zwemmen kijken ze uit. Spijtig kon deze keer het zwemmen niet doorgaan.
Knutselen, spelletjes spelen, fietsen,...
Kinderen komen elke dag enthousiast thuis.
De zonnebril en groepsfoto als cadeau / aandenken was een topper 🙂
Ze kijken al uit naar het volgende kamp!
De afwisseling tussen tennis en andere activiteiten was fijn.
Op deze manier kwamen de kinderen in contact met andere 'nieuwe' activiteiten.
Dank om ook aandacht te besteden aan gezonder voeding (fruit).