;

Tennisabonnement

Word lid van Oxaco Tennis, de familieclub bij uitstek,
en geniet van deze voordelen:

 

 • Je tennist zoveel je wilt.
  Doordat de club naast 2 gravel terreinen ook over 3 all weather courts beschikt, kan je een gans jaar door tennissen. 
 • Je bent aangesloten bij de tennisfederatie Tennis Vlaanderen (TV) waardoor je kan deelnemen aan alle competities van TV en je geniet van de collectieve ongevallenverzekering TV.
 • Je kan deelnemen aan activiteiten die de club inricht of ontmoetingen waaraan de club deelneemt, o.m. NOORDERKEMPEN en ZUIDERKEMPEN- competities. Je betaalt hiervoor NIETS extra (inschrijvingskosten worden door de club betaald).
gezelligheid troef, zowel op als naast het veld

gezelligheid troef, zowel op als naast het veld

Tarieven vanaf 01/10/2021

+26 jaar €60
2e, 3e, ...lid +26j en woont op zelfde adres €60
23 - 26 jaar €50
18 - 22 jaar €40
14 - 17 jaar €30
-14 jaar €20

De leeftijd geldt op 1 januari 2021.

Ziekenfondsen betalen een gedeelte van het lidgeld sportclub terug, soms tot €30/persoon/jaar.

KORTINGEN:

 • Personen die inschrijven voor groepslessen of avondstages (volwassenen) zomer: korting van 50% op het tennisabonnement.
 • Personen die (via een andere club) voor het lopend jaar al een aansluiting bij Tennis Vlaanderen hebben: korting van €10 (+18j.) of €5 (tem 18 j.) op het tennisabonnement. Je registreert je aanvraag. Achterliggend wordt deze korting verrekend. Deze korting geldt niet zo je al een korting lessen geniet. De grootste korting (= lessen) geldt.
 • Personen met een tennisabonnement krijgen een korting van €10 op de deelnameprijs tenniskamp (jeugd) en €15 korting op avondstage zomer (tieners en volwassenen).

Aanvraag tennisabonnement

Het abonnement loopt vanaf inschrijving tem 28/02/2022.

Reservatie terrein

Reservatie van terrein doe je via de website of de app van Tennis Vlaanderen. Meer info over waarop je moet letten en hoe dit werkt vind je in het clubreglement en bij 'meer praktische info over onze tennisabonnementen'.

Meer praktische info over onze tennisabonnementen

Wat je nog wil weten

Iedereen die lid is van de club (= een tennisabonnement heeft) kan tennissen.
Het lidmaatschap 2021 loopt van 01/12/2020 tem 31/03/2022.

Daarnaast kan je ook iemand uitnodigen.
Ieder lid kan één of meerdere personen uitnodigen = gastspeler(s). Je kan per beurt max. 3 personen uitnodigen. Zo je meer dan 3 personen uitnodigt, huur je een terrein. Zie verder onder ‘huren terrein’.
Een persoon kan max. 3x per seizoen (van 01/03 tem 28/02) worden uitgenodigd.

Hiervoor betaal je €6/uitnodiging/persoon. De betaling gebeurt online bij reservatie. Zo uiteindelijk (bv. door regen) de uitnodiging niet doorgaat, wordt bedrag terug betaald (mits annulering van reservatie).

Zo je iemand uitnodigt, ben je als lid verantwoordelijk o.m. voor de toepassing van het clubreglement. Graag speciale aandacht voor het dragen van correct schoeisel door de gastspeler (geen diepe inkervingen).

Meer info over uitnodigen gastspeler vind je in het clubreglement (zie hoger).

Clubuitnodiging:

Ken je de club nog niet en wil je eens 'op proef' tennissen of wil je als lid een aantal vrienden, collega's, ... uitnodigen, mail dan naar algemeen@oxaco-tennis.be  We bekijken dan of dit kan.
Je betaalt hiervoor €15/terrein voor 1,5 uur door overschrijving op BE28 0018 7682 5920 OXACO Tennis met in de mededeling ‘clubuitnodiging, datum en jouw naam.’ .

Je vraagt je tennisabonnement lidmaatschap) aan via de knop 'aanvragen tennisabonnement' hierboven vermeld.
Je komt op de website van Tennis Vlaanderen bij 'inschrijven tennisabonnement Oxaco tennis';

 • Indien je nog nooit lid was van Tennis Vlaanderen, volg je de stappen als nieuw lid.
 • Indien je wel al een TV nummer hebt, log je in (rechts bovenaan) en volg je de verdere stappen. Je kan zowel met je TV-nummer inloggen, als met je e-mailadres.

Nadat je bent ingeschreven, krijg je na een mail van Tennis Vlaanderen 'Clubabonnement aangemaakt'.

Eens de club de aanvraag heeft verwerkt (er wordt getracht dit dagelijks te doen), krijg je een mail van TV met als onderwerp "Clubabonnement goedgekeurd - BETALINGSOPDRACHT".  Deze bevat een link naar een overschrijvingsformulier. Hiervoor klik je op 'bekijk het rekeningrapport'.

Zodra we de betaling hebben verwerkt, krijgt je een mail van TV 'Clubabonnement verwerkt'. Vanaf de volgende dag kan je een terrein reserveren en kan je tennissen, tenzij je nog geen lid was van Tennis Vlaanderen, dan duurt dit meestal 1 extra werkdag langer (TV moet deze aanvraag dan nog verwerken).

Ontvang je geen bevestigingsmail inschrijving Tennis Vlaanderen of geen bericht 'clubabonnement verwerkt' (met betaalopdracht), kijk in je SPAM en haal de mail eruit. Zo zullen de mails van TV in de toekomst niet meer in ‘spam’ terecht komen.
Vind je de mail toch niet, doe gewoon een overschrijving van het verschuldigd bedrag naar BE28 0018 7682 5920 Oxaco tennis met vermelding 'tennisabonnement en jouw naam (of deze van je kinderen)'.

De club beschikt over:

 • 2 gravelterreinen (terreinen 4 en 5): zijn open van begin april tot medio november (exacte data kan verschillen afhankelijk van de weersomstandigheden), tenzij zij onbespeelbaar zijn bv. wegens onderhoud of slechte weersomstandigheden.

 • 3 'all weather' courts (terreinen 1 tem 3): zijn het ganse jaar open, tenzij onbespeelbaar wegens onderhoud of slechte weersomstandigheden. Bij 'all weather courts' verdwijnt het water snel waardoor na regen direct terug kan worden gespeeld.

De openingsuren zijn van 9 tot 23u. De club beschikt over verlichting terreinen.

Terreinen worden soms benut voor lessen, kampen of competitie, maar dit is beperkt en gespreid over verschillende momenten.

Bovendien kan je via de reservatietoepassing op voorhand zien wanneer er plaats is. Meer info zie clubreglement.
Is er geen plaats meer en er wordt enkel gespeeld? Vraag de andere spelers of zij niet willen dubbelen. Dit is ineens een manier om anderen te leren kennen!

Tutorials terreinreservatiesysteem

Ons terreinreservatiesysteem biedt vele mogelijkheden, zowel op https://www.tennisvlaanderen.be/reserveer-een-terrein als in de Tennis Vlaanderen App.

Op deze pagina vind je per topic een handige video en een praktische handleiding terug. Zorg ervoor dat je de juiste video bekijkt voor het type reservatie dat je wil maken. 

Heb je vragen? Mail naar info@tennisvlaanderen.be

TIP:

Succes!

Eens je een aantal jaren tennist op de club, is het meestal geen probleem om een tennispartner te vinden. Maar wat als nieuw lid of indien je toch een nieuwe tennispartner zoekt?

Volg je tennisles, dan leer je snel anderen kennen. In overleg met de tennisleraars wordt er meestal een whats app groep lessen gemaakt. Ook organiseert de club ontmoetingen tussen lesnemers van een zelfde niveau. Meer info krijg je via je lesgever.

Eens je enige tenniservaring hebt, kan je - ook als nieuw lid - deelnemen aan competities, meer info LEES HIER.

Jaarlijks wordt een clubkampioenschap georganiseerd. Ieder lid met enige tenniservaring kan hieraan deelnemen.
Ook organiseert de club activiteiten waar je - op een plezante manier - andere leden kan leren kennen; bv. op een BBQ, een bubbels voor Gerda, ... .

Maar de beste manier om andere leden te leren kennen, is deze aan te spreken of te contacteren!

De club bezorgt eens het seizoen even loopt (en de meeste inschrijvingen zijn afgerond) aan haar leden een overzicht van de tennisabonnees met vermelding van naam, voornaam, geslacht, geboortedatum, mailadres, telefoon- e/o GSM-nummer.
Clubleden die later aansluiten kunnen deze ledenlijst vragen via algemeen@oxaco-tennis.be

Via de app Tennis Vlaanderen kan een partner zoeken a.d.h.v. parameters (lees hieronder verder).

Tennisschoenen (geen schoeisel met diepe inkervingen -zie DEZE foto) en tenniskledij zijn verplicht bij het betreden van de tennisterreinen.

All weather terreinen: terreinen 1 tem 3
Betreedt deze enkel met propere schoenen (ontdaan van gras, modder, zand, gravel). Veeg daarom grondig je voeten vooraleer het terrein te betreden of (nog beter) wissel je tennisschoenen pas aan wanneer je het terrein betreedt (en niet in de wagen of in de kleedkamer).

Keer na het tennissen het terrein, met de sleepnetten of de (grote) keerborstels. Keer ook het deel buiten de terreinen en ook de strook tussen de terreinen. Zo voorkomen we mos- en grasgroei.
Keer de velden in cirkelvorm van buiten, startend buiten de buitenlijn, naar binnen; en eindigend aan de opslagplaats (in het midden).

Hang na het keren de sleepnetten in de sleepnethouder. Niet aan het touw ophangen of zeker niet op de gravel laten liggen.  

De 5 tennisterreinen beschikken over verlichting.

De schakelaars van de verlichting tennis bevinden zich in de kleedkamer DAMES (= nr. 7). Er hangt een gebruiksaanwijzing bij. Gelieve deze STRIKT te volgen.  Aandachtspunten zijn:

 • Diegene die de verlichting heeft opgezet, doet deze uit, tenzij er nog andere spelers zijn. In dat geval spreekt hij/zij met deze af wie de verlichting uit doet. Zeker niet vergeten. Zo niet blijft de verlichting een ganse nacht aan! Niettemin, zo je laat tennist, met verlichting, kijk steeds wanneer je stopt of je de laatste bent. Zo ja, doe de lichten uit!
 • Eens verlichting uitgedaan moet je 10’ wachten om de lampen terug aan te doen.

De gravelterreinen (terreinen 4 en 5) moeten bij droog weer regelmatig worden besproeid. De 'all weahter' courts (terreinen 1 tem 3) moeten niet worden besproeid.

In principe zorgt Capenberg hiervoor. Meestal gebeurt dit door de persoon die toezicht houdt op de cafetaria e/o de conciërge. Nu zorgen vrijwilligers hiervoor. Liggen de terreinen te droog. Het sproeien op zich is niet moeilijk. Indien het (te) droog is, mag je zelf besproeien (graag zelfs). Het is semiautomatische besproeiing waarbij je kiest om per terrein te besproeien of alle terreinen samen. De bediening bevindt zich in het sproeikot, naast kleedkamer 7 (deur staat open). HIER vind je de instructies.

De club beschikt over 2 kleedkamers (met douches), kleedkamer 7 voor dames en 8 voor heren.
Deze zijn open van 9 tot 23u.
Tijdens het 'winterseizoen' (01/11 tot 31/03) kunnen de kleedkamers niet worden gebruikt.

Het cafetaria is open:
o    tijdens de week van 11 tot 22.30u.
o    op zaterdag, zon- en feestdagen: van 10 tot 18u.

Ingevolgde coronamaatregelen volgende aandachtspunten:

Maak maximaal gebruik van de tafels en stoelen in de tuin (onder de bomen of nabij het tennisveld). Het terras aansluitend aan de cafetaria blijft nog tijdelijk voorbehouden voor bewoners en flatbewoners, dit wegens te krap!

Bestellingen worden maximaal buiten opgenomen en afgerekend. Zo niet direct mogelijk, kan één persoon de bestelling doorgeven in het cafetaria. Draag dan je mondmasker. Betaal bij voorkeur met je bankkaart.

Via de tennisleraars of de voorzitter kan je tennisrackets kopen (testen) op de club, meer info HIER.

Normaal kan je op de club (aan de toog) tennisballen kopen. Door de coronamaatregelen is de cafetaria (voorlopig) gesloten en kan je via een tennisleraar of een bestuurslid tennisballen kopen. Eén doos van 4 ballen SOLINCO APEX (voor gebruik alle terreinen) = €6 (= zeer voordelige prijs).

Betaling doe je door overschrijving op rekeningnummer BE28 0018 7682 5920 van OXACO Tennis met melding 'aankoop tennisballen'.

Kom je met de wagen, parkeer dan bij voorkeur je wagen achter terreinen 4 en 5. Je neemt hiervoor de inrit aan de sporthal (rechts – kant Borsbeek) en je rijdt rechts naast de sporthal naar achter tot helemaal achteraan (het basketbalveld) en parkeer daar.

Eens de betaling van je lidgeld door de club is verwerkt, krijg je een mail dat je clubabonnement is verwerkt met een link naar je attest mutualiteit. Soms werkt de link niet. Ga dan naar 'mijn dashboard' in de toepassing van Tennis Vlaanderen.

Je logt in en dan klik je rechts boven aan op je naam, en dan kan je daaronder op 'mijn dashboard' klikken.

Als je dan verder naar beneden scrolt vind je het attest:

 

 

Sinds 2019 beschikt Tennis Vlaanderen over een handige app.. Leden en niet-leden kunnen zich hierin aanmelden:

- leden via hun TV-login en wachtwoord

- niet leden moeten zich eerst registreren via 'ik ben nog geen lid'

Naargelang of je al dan niet actief lid bent, krijg je beperkte of uitgebreide toegang tot diverse functionaliteiten.

Na een eerste keer in te loggen, krijg je een korte rondleiding van de functionaliteiten van de app.

1. Nieuws en evenementen:

- Nieuws van de verschillende clubs waarbij de gebruiker is aangesloten.

- Tennis Vlaanderen nieuws.

Het nieuws kan gefilterd worden. Op deze manier kan je aangeven wat je wilt zien.

2. Competitie TV:

- Overzicht van je eigen prestaties en geplande wedstrijden.

- Info volgen van favoriete spelers en interclubploegen.

Je bepaalt zelf of je de uitslagen ook via push-bericht wilt ontvangen.

3. Terreinreservatie:

- Overzicht van komende reservaties en toevoegen aan jouw agenda.

- Terrein reserveren in je eigen club.

- Terrein reserveren in een andere club die losse verhuur toelaat.

4. Zoek een partner:

- Tennispartner zoeken a.d.h.v. parameters.

- Eigen profiel 'beschikbaar' stellen, zodat andere leden je kunnen terugvinden en contact kunnen leggen.

- Beschikbare contactgegevens gebruiken om de speler te contacteren of chatten via app.

Via de app kan je ook je persoonlijke gegevens bijwerken (profiel). Zo kan je bv. je foto opladen, zodat leden die de reservatietoepassing raadplegen kunnen zien wie er speelt (met foto). Zo leren we elkaar sneller kennen!

De volledige handleiding van deze app en demo vind je HIER.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via jouw dashboard kan je:

- jouw contactgegevens wijzigen,

- jouw wachtwoord wijzigen,

- toegang aanvragen om een andere speler (bv. jouw kind) zijn/haar profiel te kunnen beheren - via deze tutorials leggen we het graag even uit! Stuur dit zeker door naar je leden als er vragen over zouden zijn:Tutorial voor website Tutorial voor app

- een foto van jezelf opladen (TIP; doe dit, zo wordt je foto zichtbaar bij reservaties en leren we elkaar sneller kennen!).

Ook via je Tennis Vlaanderen app kan je deze gegevens aanpassen.

Moet je om medische stoppen met tennissen (voor dit seizoen), dan wordt in principe een deel van het betaalde lidmaatschap terug gestort. Neem hiervoor contact met secretariaat@oxaco-tennis.be.

Ieder lid is verzekerd voor ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Meer info zie HIER. Bij een ongeval vul je bijgevoegd document in en bezorg je dit aan secretariaat@oxaco-tennis.be.
Achter de toog (in het kastje tennis) liggen een aantal blanco exemplaren. Het belangrijkste is dat bij ongeval de dokter een attest invult.

In kastje van de tennis is er ook een EHBO-kist. Ook in het materiaalkot van de tennisleraar is een EHBO-kist.

Capenberg beschikt ook over een defibrillator. Deze hangt boven het kastje tennis (achter de toog). De gebruiksaanwijzing hangt erbij.

Ijs voor bv. verzorging kneuzingen vraag je aan de persoon met toogdienst.

Wat is blessurepreventie?

1. Eenvoudige oefeningen om spieren en gewrichten los te maken, nl. warming- up en cooling-down.
    Meer info vind je HIER.

    Tips project Tennis Gezond: trailer blessurepreventie

2. Ergonomische houding
    - Draag een tenniszak met beide schouderriemen op de rug.
    - Om ballen te rapen: buig volledig door de benen.

Wil je maximaal gebruik maken van het uur dat je tennisterrein hebt gereserveerd?
Doe dan de opwarming en cooling-down voor en na het uur (vooraleer je het terrein betreedt en nadat je het terrein verlaat).

De meeste informatie vind je op de website.
Bij de start van het seizoen organiseert de club diverse infomomenten (= ogenblikken dat er iemand op de club aanwezig is). Meer info kijk HIER.

Tip! Zet Oxaco website op je smartphone!