;

Tenniskampen

Tijdens de paas- en zomervakantie worden tenniskampen georganiseerd.
De kampen zijn kleinschalig; max. 24 kinderen per kamp (4 tennisleraars). Dit zorgt ervoor dat we individueel kunnen werken.

Iedereen vindt zijn gading, zowel de starter als de meer ervaren tennissers. Het trainingsschema van Tennis Vlaanderen wordt gehanteerd. De tennisleraars hebben ruime ervaring.

Leeftijd: 5 tot 14 jaar.

Indien bv. door corona de kampen niet kunnen doorgaan, wordt het betaald bedrag integraal terug gestort.

Wanneer

 • 12 tem 16/04/2021 (5 dagen) - VOLZET
 • 05 tem 09/07/2021 (5 dagen) - VOLZET
 • 02 tem 06/08/2021 (5 dagen) - VOLZET

Telkens van 9 tot 16u, met gratis voor- en na-opvang vanaf 8u en tot 17u.
Geen na-opvang op de laatste kampdag.

Meer praktische info over onze tenniskampen

Ontdek ook onze Sport- en Funkampen.

Prijs

€ 145 (leden €135)

De prijs is ALL-in en omvat om:
- Drankje (tijdens het middageten)
- tussendoortje (10u en 2 uurtje)
- Oxaco-tennis gadget
- voor- en na-opvang
- tennismateriaal (racket, ballen, .. .).

Tot 14 jaar zijn de kampen fiscaal aftrekbaar.
Daarnaast voorzien de ziekenfondsen ook een tussenkomst.

Inschrijven

Wat je nog wil weten

Tennis maakt veruit het grootste deel van het programma uit.
In de voormiddag krijgt men 'tennisles' in groepjes; groepjes ingedeeld i.f.v. leeftijd en tenniservaring.
's middags (12u) wordt samen gegeten. Ieder brengt hiervoor boterhammen mee.
In de namiddag volgt gezamenlijk spel, deels tennis, deels andere sporten.

Op basis van het ministerieel besluit maakte Sport Vlaanderen een protocol op voor de organisatie van de sportkampen.
Oxaco tennis past deze consequent toe.

Zo heeft de club:

 • een speciale onthaal- en afhaalwerkwijze uitgewerkt;
 • wordt maximaal buiten gesport en bewogen;
 • wordt gezorgd dat de kinderen voldoende drinken;
 • informeert zij  de ouders zo ze mogelijke coronasymptomen bij je kind vaststelt;
 • de club beschikt ook over een arts die zij kan contacteren.

Alle monitoren zijn leerkrachten (meestal LO) en hebben ondertussen ervaring met omgaan met kinderen in coronatijden.

Aan de ouders vragen we volgende aandachtspunten:

 • Hou je kind thuis als hij/zij ziek is.

 • Vermeld specifieke/noodzakelijke info over de gezondheid van de deelnemer bv. diabetes, luchtwegenproblemen, kinderen met verminderde weerstand. Moet de deelnemer bv. tijdens de dag medicatie, puffer, … gebruiken, wanneer moet hij/zij dit innemen, ....
 • Ouders die zoon/dochter ophaalt/brengt, doe een mondmasker aan.

 • Wanneer je kind mogelijke coronasymptomen vertoont, zoals plotse koorts, pijn in de borst, hoesten, reuk- of smaakverlies of kortademigheid, dan komt hij/zij niet naar het kamp en contacteer je de huisarts. Idem zo de monitoren dit vaststellen. De bedoeling is dat het kind thuis zo snel mogelijk getest wordt op het coronavirus. In afwachting van het resultaat wijzigt er voorlopig niets voor het kamp. Is de coronatest negatief, dan gaat het kamp verder zoals gepland. Het zieke kind blijft thuis en ziekt uit. Is de coronatest positief, dan stopt het kamp onmiddellijk voor de héle kampbubbel waartoe het besmette kind behoort. Iedereen gaat dan naar huis. 

Het aantal deelnemers per kamp is max. 24, meestal 6 per tennisleraar. De indeling gebeurt in de eerste plaats o.b.v. leeftijd en ervaring.

Qua tennisniveau kennen we sommige deelnemers al. Bij anderen gaan we uit van de info bij inschrijving vermeld. De eerste dag kunnen we nog schuiven zo dit aangewezen is.

Soms wordt ook gevraagd om 'vriendjes' samen te zetten. We betrachten dit, maar leeftijd en ervaring zijn wel belangrijk. Trouwens in de namiddag worden de meeste activiteiten samen gedaan en vervallen de groepsindeling van de voormiddag grotendeels. Vriendjes spelen dan wel samen. Ook tijdens de middagpauze kan men samen zitten.

Een tenniskamp heeft een bepaalde opbouw. Daarom is deelname enkel mogelijk voor een ganse week.

De inschrijving is eenvoudig. Je doet dit via de groene knop 'inschrijven' hierboven vermeld.
Na inschrijving, ontvang je een mail dat de inschrijving is gebeurd. Dit is nog geen garantie dat je zoon/dochter kan deelnemen (*).

Er wordt gevraagd dadelijk te betalen. 
Je betaalt op rekeningnummer BE28 0018 7682 5920 van OXACO Tennis met in de mededeling de naam van de deelnemer(s) en over welk kamp het gaat (welke periode).

Soms kan het kampgeld oplopen, zeker indien je meerdere kinderen voor meerdere kampen inschrijft. Daarom mag je ook de betaling splitsen, nl. minimum 20% bij inschrijving. Vermeld dan in de mededeling ‘voorschot’ en het saldo uiterlijk 3 weken voor de start van het kamp.

(*) De club volgt de inschrijvingen zeer regelmatig op waarbij zodra het kamp volzet is dit wordt vermeld op de website. We laten dan nog enkele inschrijvingen toe, die op een reservelijst komen. Voor de tenniskampen hebben we niet alleen een maximum aantal deelnemers (nl. 24/kamp), maar houden we ook rekening met de leeftijd en de tenniservaring. Meestal kunnen we de nodige groepjes vormen, maar zeer soms gebeurt het dat we iemand niet in een gepast groep kunnen plaatsen (rekening houdend met leeftijd en ervaring). Dan melden we dit en wordt inschrijving geannuleerd.

We verzamelen aan de speeltuin aan terrein 1. Parkeren (fiets, auto, ...) doe je op de parking achter de tennisterreinen. Je bereikt deze parking door rechts te blijven van de sporthal.

Breng gepast kledij mee; tenniskledij, correcte tennisschoenen, bescherming voor de regen, de wind, eventueel de zon (petje, zonnecrème). Neem zeker een drinkbus mee, gevuld met water of gezonde drank e/o ander (gezond) drankje.
Bij regen wordt binnen getennist/gesport. Breng daarom minimum 2 paar schoenen mee (tennisschoenen voor buiten, eventueel nog andere schoenen voor buiten en binnenschoenen).
Normaal zorgt de club voor gezonde versnapering tussendoor. Wegens de coronamaatregelen, vragen we hiervoor zelf te zorgen.

Sport- of tennismateriaal (bv. tennisracket en -ballen) moet je niet meebrengen. Daarvoor zorgt de club. Maar heeft je zoon/dochter een racket, geef deze mee.

's Avonds parkeer je je wagen, fiets, ... op dezelfde plaats en haal je je kind op dezelfde plaats op. Zorg ook bij het ophalen voor voldoende afstand en draag een mondmasker.

Iedere deelnemer is verzekerd voor ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid via Sportievak (uitzondering deelnemers die een tennisabonnement hebben - info verzekering zie 'tennisabonnement').

Meer info over de Sportievak verzekering vind je HIER.
Bij een ongeval vul je bijgevoegd document in en bezorg je dit aan secretariaat@oxaco-tennis.be.

Kleine kwetsuren worden verzorgd door de tennisleraar die over een EHBO-kist beschikt (en ijs voor verzorging kneuzingen).

Teken komen almaar vaker voor en niet alleen in de vrije natuur.

Van een tekenbeet kan je ziek worden. Maak er daarom een gewoonte van jezelf en anderen regelmatig te controleren na een dagje buiten. Hoe sneller de teek wordt verwijderd, hoe kleiner de kans op de ziekte van Lyme.

Een teek gevonden? Verwijder hem rustig en in één beweging. Liefst met een tekenverwijderaar.

Meer info www.tekenbeten.be.

 

Ben je toch in contact gekomen met de brandharen? Volg dan deze tips:

 • Strip de huid met plakband om de brandharen te verwijderen. Wrijven of krabben helpt niet.
 • Spoel of was de getroffen lichaamsdelen met water. Ook de ogen moeten goed gespoeld worden.
 • Was kledij zorgvuldig en op hoge temperatuur bij contact.

Meer info vind je HIER.

Breng het formulier de eerste dag van het kamp mee of mail naar secretariaat@oxaco-tennis.be  met vermelding over welk kamp het gaat en de naam (namen) van de deelnemer(s).

Je moet hier niets voor doen. De club bezorgt jou tegen dat je de belastingaangifte moet indienen (april/mei volgend jaar), een fiscaal attest.

Hoeveel is dit belastingvoordeel?
Voor het jaar 2021 mag je max. 13,70 euro per dag/kind in mindering brengen.  
Vermeld dit (begrensd) bedrag in je belastingaangifte in het vak X, rubriek B, code 1384.

De belastingvermindering bedraagt 45% van die uitgaven. Daarnaast ook een besparing gemeentelijke opcentiemen op de personenbelasting. Gemiddeld bedraagt de gemeentebelasting 8%, of nog een extra besparing van 3,6% of totaal 48,6% belastingvermindering.

Concreet. Indien je bijvoorbeeld 2 kinderen van -14 jaar hebt die elk 2 kampen volgden van telkens 5 dagen, dan kan je 13,70 euro x 2 kinderen x 2 kampen x 5 dagen of totaal 274 euro in mindering brengen.
Je krijgt hierdoor een belastingvermindering van 48,6% of 133,16 euro belastingbesparing.

Tot 10 dagen voor de start van het kamp kan je annuleren en wordt het betaald bedrag volledig terug betaald.

Indien je zoon/dochter om medische redenen in laatste instantie niet kan deelnemen, wordt het betaald bedrag terug betaald excl. €10.

De meeste informatie vind je op de website.
Bij de start van het seizoen organiseert de club diverse infomomenten (= ogenblikken dat er iemand op de club aanwezig is). Meer info kijk HIER.

Tip! Zet Oxaco website op je smartphone!

Bij grote hitte is het belangrijk maximaal uit de zon te blijven, de inspanningen aan te passen en veel te drinken.

Oxaco tennis zorgt hiervoor, door; op de warmste uren binnen (in de sporthal) te tennissen, het programma aan te passen met regelmatige pauzes, de deelnemers van voldoende drank te voorzien.

We vragen aan de deelnemers om losse sportkledij te dragen met lichte kleuren en een petje.

Lidmaatschap Oxaco tennis

Lidmaatschap van Oxaco tennis (= tennisabonnement) is geen verplichting om deel te nemen aan het tenniskamp. Anderzijds willen we jullie  aanmoedigen om te oefenen. Het lidgeld van onze club valt best mee, slechts €30 tot 14 jaar (€15 voor diegene die ook les volgen). Bovendien komen de meeste ziekenfondsen tussen in het lidgeld, soms tot het volledige bedrag!

Ben je ook lid (of word je ook lid) dan krijg je een korting van €10 op je deelnameprijs van het tenniskamp!

Wist je trouwens dat kinderen die lid zijn van Oxaco tennis (een tennisabonnement hebben) tot 10 jaar hun (groot)ouders gratis kunnen uitnodigen?  Handig niet?

Ontdek de voordelen van een tennisabonnement

 • Al onze monitoren genoten een pedagogische opleiding, hebben heel wat ervaring en zijn minstens 19 jaar oud.
 • Elk kamp heeft een kampverantwoordelijke, jouw aanspreekpunt op het kamp. Vóór aanvang van het kamp ontvang je zijn/haar naam en gsm.nr..
 • Elk kamp heeft een vaste structuur en alles heeft een vaste plaats. Kinderen vinden er snel hun weg en voelen er zich meteen thuis.
 • Bij regenweer wordt in de sporthal getennist/gesport.
 • Oxaco tennis behaalde in 2020 voor het 7e jaar op rij het Sport-i-label, een keurmerk van SPORTA voor een jeugdvriendelijke sportclub.

Beoordelingen

De kinderen kwamen tevreden terug naar huis. Doe zo voort!
Goede organisatie! Was een geslaagde week voor mijn zoon : dat is het belangrijkste !
Een zeer fijne kennismaking met de club via het tenniskamp.
Mooie velden, een rustige omgeving, aangename lesgevers.
Doe zo verder! Kids komen heel graag.
Door de tenniskampen zeer boeiend te maken, breng je de jongeren aan het tennissen.
Goed dat er uitwijkmogelijkheid was naar de zaal bij regen.
Het was een zeer leuke en leerrijk kamp.
De prijs was prima voor wat je krijgt, was immers 'all in', bovendien fiscaal aftrekbaar.
William is een van de beste coaches die mijn kinderen tot nu toe heeft gehad! Heel erg bedankt voor je inzet, William! En OXACO is vanaf nu onze lievelings club! Alles is hier goed geregeld!