;

Tenniskampen

Tijdens de paas- en zomervakantie worden tenniskampen georganiseerd.
De kampen zijn kleinschalig; max. 24 kinderen per kamp (4 tennisleraars). Dit zorgt ervoor dat we individueel kunnen werken.

Iedereen vindt zijn gading, zowel de starter als de meer ervaren tennissers. Het trainingsschema van Tennis Vlaanderen wordt gehanteerd. Tennismonitoren met ruime ervaring voorzien.

Leeftijd: 5 tot 14 jaar.

Wanneer?

 • 14 tem 17/04/2020 (4 dagen) - AFGELAST (ingevolge Coronavirus)
 • 06 tem 10/07/2020 (5 dagen) - VOLZET nog 2 reserveplaatsen (*)
 • 10 tem 14/08/2020 (5 dagen) - VOLZET

Telkens van 9 tot 16u, met gratis voor- en na-opvang vanaf 8u en tot 17u. Geen na-opvang op de laatste kampdag.

Ontdek ook onze Sport- en Funkampen.

(*) zo iemand inschrijving annuleert, wordt de reserve aangeschreven - zo je inschrijft als reserve moet je voorlopig nog niet betalen - we voorzien per kamp 3 reserveplaatsen

Prijs

 • juli en augustus = 5 dagen: € 145
 • april = 4 dagen € 125

De prijs is ALL-in en omvat om:
- Drankje (tijdens het middageten)
- tussendoortje (10u en 2 uurtje)
- Oxaco-tennis gadget
- voor- en na-opvang
- tennismateriaal (racket, ballen, .. .).

Tot 12 jaar zijn de kampen fiscaal aftrekbaar.
Daarnaast voorzien de meeste ziekenfondsen ook een tussenkomst.

Inschrijven

Wat je nog wil weten

Tennis maakt veruit het grootste deel van het programma uit.
Als afwisseling komen ook andere sporten aan bod. Hierdoor zijn de kinderen volledig ontspannen.

Op basis van het ministerieel besluit van 5/06/2020 maakte Sport Vlaanderen een protocol op voor de organisatie van de sportkampen.
Oxaco tennis past deze consequent toe met o.m. de max. van 50 personen inclusief monitoren in de 'bubbel.

Zo heeft de club:

 • een speciale onthaal- en afhaalwerkwijze uitgewerkt;
 • zorgt zij dat het materiaal regelmatig wordt gereinigd (en ontsmet);
 • wordt maximaal buiten gesport en bewogen en ook gegeten (bij regenweer in de tent);
 • wordt gezorgd dat de kinderen voldoende drinken en gezond eten;
 • informeert zij  de ouders zo ze mogelijke coronasymptonen bij je kind vaststelt – in dat kader wordt aan alle ouders gevraagd om een medische fiche in te vullen, daarnaast beschikt de club ook over een arts die zij kan contacteren.

Geplande uitstappen naar Lier (buitenspeeltuin, minigolf, ...) blijven op het programma. De monitoren zullen contacten met anderen zoveel mogelijk vermijden. Op de bus moeten kinderen (tot 12 jaar) geen mondmasker dragen (de monitoren wel).

Alle monitoren zijn leerkrachten (meestal LO) en hebben ondertussen ervaring met omgaan met kinderen in coronatijden.

Aan de ouders vragen we volgende aandachtspunten:

 • Hou je kind thuis als hij/zij ziek is.

 • Bezorg de club ‘een medische fiche’ waarin je de contactgegevens van je huisarts vermeld. Ook vermeld je Specifieke/noodzakelijke info over de gezondheid van de deelnemer bv. diabetes, luchtwegenproblemen, kinderen met verminderde weerstand. Moet de deelnemer tijdens de dag medicatie, puffer, … gebruiken? Vermeld ook wanneer dit dient ingenomen te worden, ….  De club zal je voor het kamp een link toezenden om deze ‘medische fiche’ in te vullen.
 • Ook wie niet ziek is, kan het virus dragen en anderen besmetten. Daarom zijn  ook andere maatregelen belangrijk.
 • Ouders die zoon/dochter ophaalt/brengt, draagt en mondmasker. Zij behoren immers niet tot de sportkamp bubbel.

 • Wie één of meer van de volgende klachten vertoont is verdacht voor covid en belt de huisarts vóór hij langsgaat: koorts, hoest, geur- en/of smaakverlies, hoofdpijn, keelpijn, verkoudheidsklachten, kortademigheid. Ook met andere op griep gelijkende klachten zoals vermoeidheid, spierpijn en diarree komt men best niet in de wachtzaal zitten.

Wanneer een kind mogelijke coronasymptomen vertoont, zoals plotse koorts, pijn in de borst, hoesten, reuk- of smaakverlies of kortademigheid, dan moeten ouders hun kind meteen komen ophalen. De bedoeling is dat het kind thuis zo snel mogelijk getest wordt op het coronavirus. In afwachting van het resultaat wijzigt er voorlopig niets voor het kamp. Is de coronatest negatief, dan gaat het kamp verder zoals gepland. Het zieke kind blijft thuis en ziekt uit. Is de coronatest positief, dan stopt het kamp onmiddellijk voor de héle kampbubbel waartoe het besmette kind behoort. Iedereen gaat dan naar huis. 

Het aantal deelnemers per kamp is max. 24, 6 per tennisleraar. De indeling gebeurt o.b.v. leeftijd en ervaring.

Een tenniskamp heeft een bepaalde opbouw. Daarom is deelname enkel mogelijk voor een ganse week.

De inschrijving is eenvoudig. Je doet dit via de groene knop 'inschrijven' hierboven vermeld.
Na inschrijving, ontvang je een mail dat de inschrijving is gebeurd. Dit is nog geen garantie dat je zoon/dochter kan deelnemen (*).

Er wordt gevraagd dadelijk te betalen. 
Je betaalt op rekeningnummer BE28 0018 7682 5920 van OXACO Tennis met in de mededeling de naam van de deelnemer(s) en over welk soort kamp het gaat.

Moet het bedrag dan steeds volledig dadelijk worden betaald? Oxaco tennis heeft begrip dat het niet altijd mogelijk is de betaling dadelijk volledig te voldoen, zeker indien je meerdere kinderen voor meerdere kampen inschrijft. Daarom aanvaardt Oxaco tennis dat je een voorschot betaalt van minimum 20% van het verschuldigde bedrag. Vermeld dan in de mededeling ‘voorschot’ en betaal het saldo uiterlijk 3 weken voor de start van het kamp.

(*) De club volgt de inschrijvingen zeer regelmatig op waarbij zodra het kamp volzet is dit wordt vermeld op de website. We laten dan nog enkele inschrijvingen toe, die op een reservelijst komen. Voor de tenniskampen hebben we niet alleen een maximum aantal deelnemers (nl. 24/kamp), maar houden we ook rekening met de leeftijd en de tenniservaring. Meestal kunnen we de nodige groepjes vormen, maar zeer soms gebeurt het dat er voor iemand totaal geen match is. Dan melden we dit en wordt inschrijving geannuleerd.

We verzamelen aan de tent die is opgesteld tussen het voetbalveld kant Boechout en tennisterreinen 1 tem 3 (is vlakbij de speeltuin). Parkeren (fiets, auto, ...) doe je op de parking achter de serviceflats. Je bereikt deze parking door links te blijven van de gebouwen Woon Zorg Centrum.

Breng gepast kledij mee; sportkledij, sportschoenen; bescherming voor de regen, de wind, de zon (petje, zonnecrème). Soms wordt buiten gesport, soms binnen. Neem zeker een drinkbus mee, die kunnen we bijvullen met (kraantjes)water. Wens je een ander drankje, dat kan, maar graag gezond.
Voor 's middags breng je boterhammetjes mee. Een centje om bv. een drankje te kopen, hoeft niet. Liefst GEEN centjes meegeven. Je hebt dit niet nodig. 's Middags zorgt de club voor gezonde drank en een versnapering (koek/ fruit) tussendoor. Geef zelf geen snoep of koekjes mee!

Sport- of tennismateriaal (bv. tennisracket en -ballen) moet je niet meebrengen. Daarvoor zorgt de club.

's Avonds parkeer je je wagen, fiets, ... op dezelfde plaats en haal je je kind op dezelfde plaats op (speeltuin/tent). Zorg ook bij het ophalen voor voldoende afstand en draag een mondmasker.

Iedere deelnemer is verzekerd voor ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Meer info zie HIER. Bij een ongeval vul je bijgevoegd document in en bezorg je dit aan secretariaat@oxaco-tennis.be.

Kleine kwetsuren worden verzorgd door de tennisleraar die over een EHBO-kist beschikt (en ijs voor verzorging kneuzingen).

Teken komen almaar vaker voor en niet alleen in de vrije natuur.

Van een tekenbeet kan je ziek worden. Maak er daarom een gewoonte van jezelf en anderen regelmatig te controleren na een dagje buiten. Hoe sneller de teek wordt verwijderd, hoe kleiner de kans op de ziekte van Lyme.

Een teek gevonden? Verwijder hem rustig en in één beweging. Liefst met een tekenverwijderaar.

Meer info www.tekenbeten.be.

 

Ben je toch in contact gekomen met de brandharen? Volg dan deze tips:

 • Strip de huid met plakband om de brandharen te verwijderen. Wrijven of krabben helpt niet.
 • Spoel of was de getroffen lichaamsdelen met water. Ook de ogen moeten goed gespoeld worden.
 • Was kledij zorgvuldig en op hoge temperatuur bij contact.

Meer info vind je HIER.

Vorige jaren vroegen we om de eerste dag van het kamp het document van je ziekenfonds mee te brengen. De overkoepelende sportfederatie Tennis Vlaanderen vraagt om onnodige handelingen en directe contacten in het kader van corona, te beperken. Indien het enigszins kan graag formulier ziekenfonds mailen naar secretariaat@oxaco-tennis.be  met vermelding over welk kamp het gaat en de naam (namen) van de deelnemer(s).

Je moet hier niets voor doen. De club bezorgt jou tegen dat je de belastingaangifte moet indienen (april/mei volgend jaar), een fiscaal attest.

Hoeveel is dit belastingvoordeel?
Voor kinderen tot 12 jaar heb je recht op een belastingvermindering van max. 11,20 euro per dag/kind.

Vermeld dit (begrensd) bedrag in je belastingaangifte in het vak X, rubriek B, code 1384.

De belastingvermindering bedraagt 45% van die uitgaven. Daarnaast ook een besparing gemeentelijke opcentiemen op de personenbelasting. Gemiddeld bedraagt de gemeentebelasting 8%, of nog een extra besparing van 3,6% of totaal 48,6% belastingvermindering.

Concreet. Indien je bijvoorbeeld 2 kinderen van -12 jaar hebt die elk 2 kampen volgden van telkens 5 dagen, dan kan je 11,20 euro x 2 kinderen x 2 kampen x 5 dagen of totaal 224 euro in mindering brengen.
Je krijgt hierdoor een belastingvermindering van 48,6% of 108,86 euro belastingbesparing.

Tot 10 dagen voor de start van het kamp kan je annuleren en wordt het betaald bedrag volledig terug betaald. Uitzondering, indien het kamp volzet is, word je dit gemeld en wordt gevraagd annulering sneller te doen (zodat eventueel andere kinderen nog de plaats kunnen innemen).

Indien je zoon/dochter om medische redenen in laatste instantie niet kan deelnemen, wordt het betaald bedrag terug betaald excl. €10.

De meeste informatie vind je op de website.
Bij de start van het seizoen organiseert de club diverse infomomenten (= ogenblikken dat er iemand op de club aanwezig is). Meer info kijk HIER.

Tip! Zet Oxaco website op je smartphone!

Bij grote hitte is het belangrijk maximaal uit de zon te blijven, de inspanningen aan te passen en veel te drinken.

Oxaco tennis zorgt hiervoor, door; op de warmste uren binnen (in de sporthal) te tennissen, het programma aan te passen met regelmatige pauzes, de deelnemers van voldoende drank te voorzien.

We vragen aan de deelnemers om losse sportkledij te dragen met lichte kleuren en een petje.

€5 korting op je lidmaatschap Oxaco tennis!

Lidmaatschap van Oxaco tennis (= tennisabonnement) is geen verplichting om deel te nemen aan het tenniskamp. Anderzijds willen we jullie  aanmoedigen om te oefenen. Het lidgeld van onze club valt best mee, slechts €25 tot 18 jaar.

Bovendien krijg je als deelnemer van een tenniskamp een korting* van €5 op het lidgeld, waardoor deze slechts op €20 komt. Daarnaast komen de meeste ziekenfondsen tussen in het lidgeld, soms tot het volledige bedrag!

Wist je trouwens dat kinderen die lid zijn van Oxaco tennis (een tennisabonnement hebben) tot 10 jaar hun (groot)ouders gratis kunnen uitnodigen?  Handig niet?

(*) Indien je al een tennisabonnement hebt van onze club, wordt hiervan €5 terug gestort (max. €5 terugbetaling/jaar/lid). Deze korting is niet cumuleerbaar met de korting die je geniet indien je tennislessen volgt. De belangrijkste korting (korting zo je ook voorjaarslessen volgt) primeert dan.

Ontdek de voordelen van een tennisabonnement

 • Al onze monitoren genoten een pedagogische opleiding, hebben heel wat ervaring en zijn minstens 19 jaar oud.
 • Elk kamp heeft een kampverantwoordelijke, jouw aanspreekpunt op het kamp. Vóór aanvang van het kamp ontvang je zijn/haar naam en gsm.nr..
 • Elk kamp heeft een vaste structuur en alles heeft een vaste plaats. Kinderen vinden er snel hun weg en voelen er zich meteen thuis.
 • Bij regenweer wordt in de sporthal getennist/gesport.
 • Oxaco tennis behaalde in 2019 voor het 6e jaar op rij het Sport-i-label, een keurmerk van SPORTA voor een jeugdvriendelijke sportclub.

Beoordelingen

De kinderen kwamen tevreden terug naar huis. Doe zo voort!
Goede organisatie! Was een geslaagde week voor mijn zoon : dat is het belangrijkste !
Een zeer fijne kennismaking met de club via het tenniskamp.
Mooie velden, een rustige omgeving, aangename lesgevers.
Doe zo verder! Kids komen heel graag.
Door de tenniskampen zeer boeiend te maken, breng je de jongeren aan het tennissen.
Goed dat er uitwijkmogelijkheid was naar de zaal bij regen.
Het was een zeer leuke en leerrijk kamp.
De prijs was prima voor wat je krijgt, was immers 'all in', bovendien fiscaal aftrekbaar.